Prima pagină » Titlurile zilei » Florentina Onel își dorește să devină medic! Și-a pierdut fratele în lupta cu cancerul! Tânăra a luat 9.75 la Bacalaureat, fără nicio oră de pregătire

Florentina Onel își dorește să devină medic! Și-a pierdut fratele în lupta cu cancerul! Tânăra a luat 9.75 la Bacalaureat, fără nicio oră de pregătire

15 iul. 2024, 02:00, 2 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Florentina Onel își dorească să devină medic, pentru a salva viețile altor persoane. Tânăra în vârstă de 19 ani, din Negrești, județul Vaslui, și-a pierdut unul dintre frați în lupta cu cancerul, iar toată durerea și neputința resimțite de ea și de familie odată cu aflarea diagnosticului au făcut-o să ia această decizie.

Pierderea fratelui mai mic a făcut-o pe Florentina Onel să-și dorească să devină medic

Adolescenta a studiat la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești, profilul Științe ale naturii și, deși nu și-a permis să facă pregătire, a reușit să obțină 9,75 la examenul de Bacalaureat. Adolescenta își dorește să fie admisă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, pentru a studia Medicina Generală. Pentru a reuși însă să-și îndeplinească visul, Florentina are nevoie de ajutor, deoarece suferă de scolioză încă din copilărie, iar operația care ar putea să-i schimbe viața costă 33.850 de euro.

„Sper să reușesc să intru la Medicină. Acum 4 ani, fratele meu, în vârstă de 9 anișori, a pierdut lupta cu cancer, am fost nevoiți să trecem și prin această încercare. Suferința alături de el m-a făcut să-mi doresc să devin medic, a fost un  șoc când am aflat că e bolnav și după aia când n-am mai putut face absolut nimic ca să-l salvăm. Mai am un frate, în vârstă de 6 ani, dar trauma a fost foarte mare. E foarte dureros să-ți vezi părinții distruși complet, a fost greu. Acesta e motivul pentru ca vreau să studiez Medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Eu am absolvit Liceul Tehnologic «Nicolae Iorga» Negrești, profilul Științe ale naturii. N-am făcut pregătire, nu puteam să-mi permit așa ceva, m-am pregătit singură”, a declarat Florentina Onel.

Familia Florentinei a cheltuit toate resursele financiare în lupta cu leucemia, astfel că suma de 33.850 de euro depășește cu mult posibilitățile acesteia.

„Părinții mei fac tot posibilul pentru a mă sprijini, dar pierderea fratelui meu și cheltuielile medicale anterioare au lăsat o povară financiară mare asupra familiei noastre. Lupta cu orice boală este extrem de scumpă în România, cu atât mai mult când vorbim de leucemie. Ani la rând, veniturile părinților mei au mers pe tratamentul frățiorului meu pe care, din păcate, nu am putut să îl salvăm. Am fi dat orice să îl ținem lângă noi. A fost extrem de greu să accept că nu îl voi mai vedea niciodată. În memoria lui trebuie să îmi îndeplinesc visul și să ofer șansă la viață altor copii ca el”, a mărturisit tânăra.

Florentina Onel: „Eu nu știu cum e viața cu un spate drept, fără dureri”

Florentina Onel a fost diagnosticată cu scolioză când avea doar 5 anișori. Adolescenta a susținut, anul acesta, examenul de Bacalaureat și, chiar dacă probele în sine nu au fost o provocare, Florentina având rezultate foarte bune la școală, a fost destul de dificil să stea 3 ore în bancă, deoarece afecțiunea de care suferă îi provoacă dureri greu de suportat.

„Aș putea spune că m-am născut cu ea. Am aflat că am scolioză de la o vârstă foarte mică, aveam 4-5 anișori. Eu nu mă știu altfel. Mama și tata au observat că postura mea nu era dreaptă și m-au dus la medic. Am purtat corset o perioadă, dar durerile de spate nu încetau, ba chiar s-au intensificat pe măsură ce creșteam. Nu pot sta mult timp în aceeași poziție și uneori nu pot respira normal din cauza presiunii asupra plămânilor. Nu pot merge pe jos la școală, nu pot sta prea mult în bancă, trebuie să mă ridic destul de des, să îmi schimb poziția. Depind de părinți ori de câte ori am o activitate care implică un pic de efort fizic. Visul meu este să mă pregătesc pentru o carieră în medicină, iar asta mă motivează să lupt împotriva oricărei dureri. De când frățiorul meu mai mic a pierdut lupta cu cancerul, singurul lucru pe care mi-l doresc este să devin medic. Dacă el a putut îndura atâta suferință, pot să o fac și eu. A fost foarte greu să stau în bancă pe durata probelor scrise, dar am reușit. Au fost momente când nu mă puteam concentra din cauza durerilor, dar știam că trebuie să îndur. Este adevărat că va trebui să petrec multe ore în picioare, fie în sala de operații, fie la cursuri, dacă vreau să urmez medicina, însă asta îmi doresc să fac. În condițiile actuale, acest lucru ar fi totuși dificil din cauza durerilor și limitărilor fizice impuse de scolioză. Am însă șansa de a rezolva această problemă medicală cu ajutorul unei operații care se face în țară, dar care costă peste 33.000 de euro. Este singura mea salvare. Dacă nu reușesc să fac această intervenție, nu doar visul meu de a deveni medic se va spulbera, ci și orice șansă la o viață normală. Medicii mi-au spus că sunt șanse foarte mari să dezvolt probleme cardiace, inima este supusă unei presiuni imense în cutia toracică, nu doar plămânii, iar în cele din urmă pot ajunge la paralizie”, a mărturisit tânăra.

Adolescenta își dorește să înceapă o viață nouă

Tânăra și-ar dori ca intervenția chirurgicală să aibă loc cât mai curând, astfel ar putea ca din toamnă, când speră să fie studentă a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, să înceapă o viață nouă.

„Eu vreau să mă operez cât mai repede și luna viitoare, dacă m-ar ajuta Dumnezeu să-i strâng, aș vrea să mă operez. Am stat atât de mult cu problema asta, încât îmi doresc foarte mult să am o nouă viață, eu nu știu cum e viața cu un spate drept, fără dureri, vreau și eu să trăiesc o viață de adolescent”, a declarat Florentina Onel.

Persoanele care își doresc să o ajute pe Florentina Onel să se poată opera și să-și continue visul de a deveni medic pot dona orice sumă de bani în unul din conturile următoare. Pentru donații din partea companiilor accesați https://salveazaoinima.ro/florentina-onel/.

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
CIF: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca: Banca Transilvania Botoșani

Florentina Onel își doreește să devină medic, iar cei care vor să o ajute, trebuie să menționeze numele „ONEL FLORENTINA” în detaliile plății.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *