Prima pagină » Titlurile zilei » Și-a parcat mașina la intrare în bloc, iar vecinii l-au „taxat” imediat! Polițiștii locali s-au amuzat când au văzut mesajul – FOTO

Și-a parcat mașina la intrare în bloc, iar vecinii l-au „taxat” imediat! Polițiștii locali s-au amuzat când au văzut mesajul – FOTO

21 aug. 2024, 02:00, 10 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Un ieșean, care și-a parcat mașina la intrare în bloc, a avut parte de o surpriză din partea vecinilor. Aceștia i-au lăsat un mesaj până ce a ajuns echipa de la Poliția Locală

Incidentul a avut loc pe str. Basarabi, din cartierul Alexandru cel Bun, pe data de 20 august 2024. Un șofer inconștient și-a lăsat mașina fix la intrarea din bloc, iar vecinii i-au scris un mesaj pe o foaie și au lăsat-o pe parbriz. Polițiștii locali, care au ajuns la fața locului să ridice mașina, s-au amuzat de bilet.

Și-a parcat mașina la intrarea din bloc

Pe biletul lăsat pe parbriz scria: „Ai parcat ca un mare bou. Data viitoarea, parchează în casă”. Mai mult, vecinii au sunat și la Poliția Locală pentru a cere ajutor. Șoferul s-a ales cu o amendă și va mai trebui să plătească și taxa de ridicare a mașinii de 480 de lei.
„Este o activitate cu un caracter continuu pentru poliția locală, acționăm pentru combaterea fenomenului. Aceste măsuri se dispun în funcție de gradul de pericol și de cât de mult îngreunează traficul rutier, intersecțiile, zona de preselecție de 25 de metri, unde sunt mai multe benzi; de pe trotuare, acolo unde cetățenii sunt nevoiți să circule pe partea carosabilă și, desigur că, acolo unde avem sesizări de la cetățeni, care se referă la blocarea unor căi de acces particulare sau la instituțiile publice. Din păcate, și nu generalizez, indiferent de probleme, dacă sunt grave, șoferii pot cere sprijinul poliției locale, însă trebuie să țină cont și de regulile ce țin de siguranța traficului rutier”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliție Locale Iași.

Șoferii continuă să încalce legea

Deși orașul este mult mai liber în această perioadă, șoferii continuă să încalce legea și să parcheze neregulamentar. Acest fenomen nu pare că va dispărea, prea curând, din municipiul Iași, iar odată cu începerea anului școlar, situația va fi și mai problematică. Polițiștii locali acționează zilnic în acest sens, iar în ciuda amenzilor aplicate, șoferii nu se descurajează prea ușor. Polițiștii locali au aplicat amenzi record de la începutul anului și până acum, ajungând până la 2,3 milioane de lei.
„Având în vedere perioada în care suntem, nu ar trebui să ne confruntăm cu astfel de situații, traficul fiind mult mai liber, la fel și locurile de parcare. De luna viitoare, odată cu începerea anului școlar, va crește și numărul de mașini. Totuși, unii preferă să parcheze oriunde altundeva doar ca să nu mai plătească taxa de parcare din zonele amenajate. Aici ține de educația fiecăruia, iar dacă vrem să intrăm în rândul orașelor europene, trebuie să ținem cont și de aceste lucruri”, a mai precizat Liviu Zanfirescu.
Cu siguranță, șoferul s-a învățat minte după ceea ce a pățit și nu își va mai parca mașina chiar la intrarea în bloc.

Comentarii
  • Aha. Deci iesenii conduc masini de NT, conform titlului.

    • Da, așa este, și eu conduc mașină de NT deoarece a fost cumpărată de acolo și încă nu am terminat de perfectat documentele. E vreo problema ?
      Dacă cineva cumpără o mașină din Germania și mai merge cu numere zoll o perioada înseamnă că nu este ieșean ?
      Bai nene ce concepții au unii de îți stă mintea în loc…

  • in alexandru pe str bistrita in spatele blocului a2a3 o harca hermafrodita ce doarme cu alta baba imputita ocupa 3 locuri de parcare cu toate ca nimeni nu plateste nimic la primarie parcarea este improvizata pe un fost teren de joaca harca hermafrodita si escroaca ridica stergatoarele la toate masinile care trag pe locurile ocupate abuziv # de ea

  • Am văzut si „femei” care parcau pe Sărărie direct in fata unui bloc/ in fața scărilor.

    Mașină scumpă cu numărul MOG in coada, cu nesimțire proporțională.

    Educație … la unii români cu bani …

  • Asta e singura preocupare a politiei locale din iasi: sa dea amenzi de parcare. Nu le pasa ca parcurile sunt pline de boschetari care consuma bauturi alcoolice, care se pisa peste tot si care fac mizerie. De aia nu intereseaza pe nimeni: de unde sunt, ce e cu ei si cu viata lor, sa se ia masuri si sa se opreasca fenomenul. De la o zi la alta sunt tot mai multi.

  • Neamt, Vaslui, Botosani si restul salbaticilor lipsiti de educatie.

  • Principala stire e ca politistii locali stiu sa citeasca!

  • Mai e un bou….Costi, BT 93 BCD , un suzuki albastru…. Daca dati de el, strivit—Ii ceasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024