Prima pagină » Local » Și-a amenințat fosta iubită cu moartea și a fugărit-o cu tractorul! Bărbatul din Iași a încălcat ordinul de restricție și a vrut s-o bată pe femeie

Și-a amenințat fosta iubită cu moartea și a fugărit-o cu tractorul! Bărbatul din Iași a încălcat ordinul de restricție și a vrut s-o bată pe femeie

23 mart. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Și-a amenințat fosta iubită cu moartea, a luat o bară metalică pentru a o lovi pe victimă și a accelerat spre ea cu tractorul. Mircea Cioabă în vârstă de 34 de ani din județul Iași a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare după ce a intrat la sediul întreprinderii fostei concubine cu tractorul și i-a adresat jigniri și amenințări cu moartea. În plus, a fugărit-o cu un obiect contondent, iar apoi cu mijlocul de transport agricol. La locul faptei au fost prezente mai multe persoane care au depus mărturie în fața judecătorilor. Acesta nu e la prima infracțiune, fiind condamnat anterior și pentru alte fapte și având încă două dosare în curs de soluționare.

Cazurile de violență împotriva femeilor continuă! După ce s-au despărțit, fosta concubină a bărbatului acuzat a căutat ajutor de la instanță, aceasta beneficiind din 2018 de un ordin de protecție împotriva lui Mircea Cioabă care a dat dovadă de violență atât verbală, cât și fizică în relația din care au rezultat doi copii. Ieșeanul a încălcat, însă, limitele impuse de judecători și a comis-o iar! A provocat scandal la locul de muncă al femeii și a făcut-o să se teamă pentru viața ei. Deși a scăpat nevătămată, experții susțin că a fost afectată psihologic, creându-i-se o stare de nesiguranță continuă.

Și-a amenințat fosta iubită cu moartea. Ce s-a petrecut în cazul lui Mircea Cioabă?

: ciocanul justitiei si o figurine simbolizand o femeie, un barbat si un copil

După ce relația s-a deteriorat, victima a cerut ajutorul autorităților, obținând de la judecători un ordin de protecție pentru 6 luni

În data de 18 martie 2022 a avut loc o condamnare ce a vizat violența domestică. Conform spuselor procurorilor, în iarna anului 2019, Mircea Cioabă a dat buzna la întreprinderea victimei, fosta sa concubină, și a început să o amenințe cu o bară de metal. Femeia a încercat să se apere folosind un spray lacrimogen, fapt ce l-a înfuriat pe bărbat care a urcat la volanul tractorului, pornind în urma ei.

„La data de 27.02.2019, în jurul orei 10:00, în timp ce persoana vătămată se afla la sediul întreprinderii sale, fostul său concubin, inculpatul a intrat cu tractorul în curtea întreprinderii, a luat o bară metalică în mână, alergând după persoana vătămată cu intenţia de a o lovi, apoi a urcat din nou în tractor, a accelerat şi s-a deplasat în direcţia în care se afla persoana vătămată, care a alergat pentru a nu fi acroşată, în acest timp inculpatul adresându-i şi amenințări cu moartea persoanei vătămate şi apropiindu-se la mai puţin de 50 de metri de aceasta, încălcând astfel ordinul de protecție emis de către Judecătoria Iași”, au relatat oamenii legii.

Martorii, care erau clienți și lucrători la întreprindere, spun că l-au auzit pe ieșean adresându-i victimei injurii și amenințări cu moartea și au observat că s-a apropiat cu mult peste limita ce i-a fost impusă de instanță. În cursul procesului, Mircea Cioabă nu și-a recunoscut faptele prezentând o cu totul altă perspectivă asupra celor întâmplate.

un tractor albastru

Ieșeanul a urmărit-o pe femeie cu tractorul, iar aceasta a fugit în direcția martorilor pentru a scăpa

Mircea Cioabă, la activ cu mai multe dosare penale

 ciocanul justitiei

Bărbatul s-a ales cu un an și două luni de închisoare și trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 10.000 de lei victimei

Bărbatul acuzat și victima au fost concubini în trecut, relație din care au rezultat doi copii, în acest moment minori. S-au despărțit din cauza relațiilor tensionate, iar femeia a cerut instanței în 2018 un ordin de protecție din cauza violențelor fizice și verbale la care era supusă. Instanța i-a acordat cele solicitate și i-a interzis lui Mircea Cioabă să se apropie de fosta parteneră la mai puțin de 50 de metri sau să o contacteze prin orice mijloc de comunicare.

Ieșeanul de 34 de ani mai are și alte dosare penale finalizate sau în curs de desfășurare. Acesta a fost găsit vinovat de infracțiunea de sustragere de sub sechestru, este suspect într-un caz de care se ocupă Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc și mare risc. De asemenea, mai este anchetat într-un dosar care o implică pe victimă.

Mircea Cioabă a fost condamnat în primă instanță la 1 an și 2 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de amenințare și de nerespectarea unei hotărâri judecătorești dispuse prin ordin de protecție, fiind obligat și la plata de daune morale în valoare de 10.000 de lei persoanei vătămate.

În luna martie 2022, reporterii BZI au mai prezentat un caz ce implică violența domestică.

Un bărbat și-a amenințat cu moartea fosta iubită și a obținut o pedeapsă cu închisoarea în prima instanță. Va urma să se stabilească dacă sentința ajunge în apel sau dacă rămâne definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *