Prima pagină » Local » Show la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași! Acuzații grave aduse managerului și doctorului Iancu. Pacienta este plimbată dintr-un birou în altul
Show la Maternitatea

Show la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași! Acuzații grave aduse managerului și doctorului Iancu. Pacienta este plimbată dintr-un birou în altul

01 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Local

Doctorița Doina Iancu, de la Maternitatea „Elena Doamna”, și-a pus în cap o pacientă. A încercat să-i închidă gura cu 5.000 de lei. Fosta pacientă susține că Iancu înregistra internări fictive, dar se făceau decontări.

„La sarcina anterioară am colaborat cu doamna doctor. Am cerut fișele de internare de acum doi ani. M-a trecut cu 30 de zile de spitalizare, în condițiile în care eu nu am stat în spital. A descărcat medicamente, perfuzii, pansamente. Nu am beneficiat niciodată”, spune E.C. Chiar și managerul spitalului refuză să pună la dispoziție fișele pacientei

Scandalul de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, în care este implicat medicul ginecolog Doina Iancu, a căpătat o nouă dimensiune. E.C., pacienta medicului ginecolog, a formulat o serie de acuzații, după ce s-a arătat nemulțumită de serviciile oferite de doctorul Iancu. Mai precis, doctorița este acuzată că a consultat-o pe E.C, aflată în primul trimestru de sarcină, fără să-i recomande analize suplimentare. Mai ales că pacienta suferea și de o afecțiune cardiacă. În consecință, pacienta vrea să o dea în judecată pentru malpraxis, urmând să facă o plângere și la Colegiul Medicilor din România. E.C. a arătat că doctorul Iancu ar fi făcut o serie de jonglerii și cu fișele de internare.

„La sarcina anterioară am colaborat cu doamna doctor. Am cerut fișele de internare de acum doi ani. M-a trecut cu 30 de zile de spitalizare, în condițiile în care eu nu am stat în spital. A descărcat medicamente, perfuzii, pansamente. Nu am beneficiat niciodată. Nimeni nu mai găsește aceste fișe. Eu le-am văzut cu ochii mei. O voi da în judecată pentru malpraxis. Astăzi (ieri- n.r.) nu mi-au găsit nici fișa de la ultimul control din acest an”, a precizat femeia.

Doctorul Iancu a spus reporterilor BZI că transmite un punct de vedere doar prin intermediul avocatei.

Este implicat și managerul spitalului

Pacienta a cerut ajutorul managerului dr. Gabriel Martinescu, dar acesta nu face altceva decât să-și protejeze angajata. La un moment dat s-a încercat o mediere, dar a eșuat.

„Acel acord de mediere nu trebuia redactat atâta vreme cât doctor Iancu nu era prezentă, iar punctul de vedere al acesteia i-a fost transmis mediatorului de avocat, nefiind clauze consimțite. După acel simulacru de mediere, toate asistentele care sunt sub aripa protectoare a doctorului Iancu Doina au început să refuze orice ajutor solicitat de mine. Au refuzat să elibereze fișele întocmite de doctorul Iancu în perioada 2018-2019. Tentaculele influenței doctorului Iancu s-au întins și asupra managerului spitalului, care refuză eliberarea respectivelor înscrisuri, până nu obține avizul consilierului juridic, deși știe faptul că avizul acestuia din urmă este unul consultativ. Considerându-se că e mai presus de lege, doctor Iancu Doina refuză orice discuții în fața altui mediator, fiind sigură că și în fața instanței de judecată va convinge președintele instanței de puritatea sufletului ei”, precizeză E.C.

Ce spune medicul Martinescu

Managerul Maternității „Elena Doamna” din Iași susține că medicul Iancu va fi anchetat în cursul zilei de luni, 4 noiembrie, în comisia de disciplină.

„Este exclus (la întrebarea dacă o protejează pe dr. Iancu- n.r.). Doamna Iancu este convocată luni, la ora 9:00, în comisia de disciplină. Subiectul este destul de complicat, spețele sunt multiple. Probabil vor fi mai multe comisii”, a declarat dr. Gabriel Martinescu, șeful unității medicale.

A crezut că scapă cu bani

Amenințată cu instanțele de judecată, pe data de 21 octombrie, Doina Iancu a acceptat să meargă la mediator. Ca să închidă gura pacientei, i-a oferit o mică atenție, în sumă de 5.000 de lei. Înțelegerea urma să fie parafată la cabinetul mediatorului Radu Tărniceru. Pentru câteva clipe a fost prezent și medicul, urmând ca actele să fie întocmite de avocata Cristina Coman. Însă, Iancu a încercat să-și acopere urmele, cerând fostei paciente să nu ofere detalii în spațiul public despre acest scandal.

„De asemenea, se obligă să nu aducă la cunoștința publică, să nu sesizeze în niciun mod/să nu dea nicio declarație în presa scrisă și/sau audio-vizuală în legătură cu incidentul scris prin prezentul acord de mediere, în caz contrar va plăti către doamna Iancu Doina de 5 ori suma primită”, se arăta în contractul de mediere. În concecință, E.C. nu a semnat, preferând să apeleze la judecători.

Trecut dubios

În trecut, doctorița Iancu a fost acuzată de mai multe paciente de malpraxis. De asemenea, la un moment dat, a fost numită doctorița morții, pentru că făcea chiuretaje la minore, fără a avea consimțământul scris al tutorelui legal și la femei cu sarcina peste 14 săptămâni. În urmă cu șase ani a primit o sancțiune contravențională în valoare de 26.000 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru că a decontat servicii medicale neefectuate chiar la CMI Doimed Plus. În 2006, Iancu a fost acuzată de o femeie din Pașcani că a nenorocit-o, după ce i-a fisurat vezica urinară în timpul unei intervenții de fibrom uterin. Doctorița s-a ales doar cu o mustrare din partea Colegiului Medicilor din România. Nu în ultimul rând, o pacientă a arătat că Iancu mânca semințe în timp ce oferea indicații rezidenților care încercau oprirea unei hemoragii. Soțul doctoriței, Simon Iancu, controlează societatea Inter Uno SRL, care are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun”. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de peste 10 milioane de euro, cu un profit de 618.397 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *