Prima pagină » Local » Shaormerie din Tudor, amendata pentru produse expirate
Shaormerie din Tudor, amendata pentru produse expirate

Shaormerie din Tudor, amendata pentru produse expirate

26 aug. 2012, 21:08,
Madalina Olaeru, în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:310072;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Patiseria East Seventeen din Tudor Vladimirescu a fost amendata de Protectia Consumatorului pentru ca vindea shaorma cu ingrediente expirate @ In perioada urmatoare, vor fi verificate toate unitatile care comercializeaza acest tip de produse

Una dintre cele mai renumite patiserii din Iasi a fost amendata drastic de inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC). Patiseria East Seventeen, amplasata in campusul studentesc Tudor Vladimirescu, a fost amendata de Protectia Consumatorului pentru ca vindea shaorma expirata. Inspectorii Comisariatului au aplicat o amenda de 3.000 lei in urma neregulilor constatate. Concret, acolo se ofereau spre comercializare zeci de shaorme pregatite cu ingrediente expirate de mai multe zile. Comisarii au depistat o serie de pungi cu paine libaneza, fiecare de 750 de grame, care aveau depasit termenul de valabilitate de multe zile. S-au descoperit si nereguli legate de prajiturile oferite spre comercializare. Acestea nu prezentau absolut niciun element de identificare. Prajiturile nu aveau afisate nicio eticheta legata de denumirea produsului, pret sau gramaj, astfel incat clientii erau pusi in situatia de a ghici compozitia acestora. Cei de la Protectia Consumatorului au fost socati de atitudinea vanzatoarei cand a fost luata la intrebari pentru lipsa oricarui element de identificare a produselor. Aceasta a afisat un comportament total neprofesionist fata de comisari, dar si fata de clientii care se aflau in unitate. „Saptamana acesta, in cadrul unui control tematic realizat in partiserii, la patiseria East Seventeen din campusul studentesc Tudor Vladimirescu, am gasit patru pungi expirate de paine libaneza, care se foloseste la prepararea shaormei. Prajiturile nu aveau afisate nicio eticheta legata de pret sau denumire. Am fost surprinsi de indolenta maxima a vanzatoarei”, a declarat Daniel Piftor, comisarul-sef CJPC Iasi.
In urma neregulilor constatate in cel mai populat campus studentesc, inspectorii CJPC au decis ca pana la debutul noului an scolar sa puna la punct toate unitatile care comercializeaza produse de tip fast-food si care sunt amplasate in raza unitatilor de invatamant. In vizorul inspectorilor se afla si campusurile studentesti, unde verificarile au inceput deja si vor continua si in urmatoarea perioada. „Sa se astepte ca pana pe 10 septembrie sa controlam toate fast-foodurile din Iasi care sunt amplasate langa scoli, licee si cele din campusurile universitare”, a mai spus Piftor.

Razie in pietele iesene

Pietele iesene au fost luate la puricat de comisarii CJPC. Activitatea Comisariatului din ultima perioada a vizat si o serie de piete iesene, unde au fost efectuate ample verificari. Prima pe lista inspectorilor a fost Piata de pe Bulevardul Independentei, unde a fost sanctionat proprietarul unui magazin mixt, amplasat in interiorul pietei, pentru mai multe produse expirate care erau oferite spre comercializare. Astfel, P.F. Strahotin Maria a fost amendata cu 2.000 de lei. „Un magazin mixt din interiorul pietei a fost sanctionat cu amenda de 2.000 de lei pentru comercializarea de produse expirate precum lapte batut, sucuri pentru copii si ciocolata”, a declarat Daniel Piftor. In cadrul pietei au mai fost depistati comercianti care nu aveau afisate diferite elemente de identificare ale produselor. Concret, fie lipsea pretul produsului, fie nu era precizata calitatea sau tara de origine.
Nici Piata de la Hala Centrala nu a fost ocolita de comisarii CJPC. In urma verificarilor, trei comercianti risca amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei pentru lipsa buletinului de verificare metrologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
15 iulie 2024
15 iulie 2024