Prima pagină » Culinar » Sfaturi și trucuri de gătire pentru carne de miel – De ce marinada e riscantă
Sfaturi și trucuri de gătire pentru carne de miel - De ce marinada e riscantă

Sfaturi și trucuri de gătire pentru carne de miel – De ce marinada e riscantă

14 apr. 2021, 17:16,
în Culinar

Sărbătoarea pascală se apropie cu paşi repezi. Deja este forfotă prin carmangerii. Oamenii caută carne de miel pentru diverse reţete de pe masa de sărbătoare. De aceea, astăzi vom vorbi despre trucuri de gătire la carne de miel.

Dacă respecţi regulile bine stabilite şi prepari şi marinada, nu are cum reţeta să nu-ţi reuşească. În funcţie de partea de carne din carcasă, poţi face ceva la tavă, la grătar sau în tigaie. Spor la gătit şi poftă bună!

Cum se alege carnea de miel

Iată câteva reguli bine stabilite:

  • pulpele din faţă se folosesc pentru tocănite şi friptură la tavă (dacă au grăsime mai multă);
  • cotletul de miel este ideal pentru grătar;
  • pulpele din spate şi carnea de pe coape, pentru friptură la tavă.

Sfaturi practice pentru gătire

  1. Carnea trebuie să fie la temperatura camerei, în momentul în care începe prepararea efectivă. Aşadar, dacă ai pus-o la frigider sau la congelator, asigură-te că o scoţi cu suficient timp înainte de gătire. În cazul în care bagi carnea prea devreme în cuptor, ea nu se va mai frăgezi şi se va încălzi uniform foarte greu.
  2. Timpul de gătire este foarte important. Dacă, spre exemplu, vrei să prepari carnea la cuptor, regula este că pentru fiecare kilogram trebuie să o găteşti 30 de minute. Constant, de asemenea, trebuie să o acoperi cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
  3. Furculiţa este interzisă. Când întorci carnea, indiferent că e pe grătar sau în tavă, nu e indicat să foloseşti furculiţa. Aceasta străpunge carnea şi se scurge sucul din ea. Ideal este să foloseşti o spatulă.
  4. Asezonarea se face la final. Nu potrivi gustul cărnii la început. Gospodinele ne sfătuiesc să presărăm condimentele spre final, adică după ce carnea este gătită. Dacă vrei să faci miel la grătar, pune sare din belşug pe grătar. Condimentele care se potrivesc cu carnea de miel: ardei iute (chili), salvie, usturoi, rozmarin, coriandru, tarhon.
  5. Carnea nu se serveşte imediat ce ai oprit focul. Dimpotrivă. Dacă ai gătit-o la cuptor, după ce ai stins flacăra aragazului, tine tava în cuptor încă vreo 15 minute, cu uşa închisă. Astfel, sucul pătrunde şi mai bine în carne. De asemenea, în momentul servirii e bine să foloseşti o farfurie întinsă şi încălzită în prealabil.

Cum găteşti carnea de miel?

Cel mai bine, în timpul gătirii, se fragzesc spata şi şi pulpele de miel. Ideal este să prepari şi o marinada pentru ele. Ai nevoie de: ierburi aromatice, ulei, piper, sare, oţet sau zeamă de lămâie şi praf de chili. Baițul acesta e necesar maxim 20-25 de minute. Dacă laşi carnea mai mult în marinadă, nu se va frăgezi în timpul gătirii, întrucât conține şi ingrediente acide.

Nu uita că, din carnel de miel, poți prepara inclusiv drob. Pentru aspect, dar și gust mai bun, strecoară în drob, înainte de a-l băga în cuptor, și 2-3 ouă fierte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`