Prima pagină » Informații utile » Sfaturi pentru femei care rămân însărcinate vara! Cum să reziști caniculei de afară

Sfaturi pentru femei care rămân însărcinate vara! Cum să reziști caniculei de afară

17 iul. 2024, 11:30,
în Informații utile

Vara poate deveni o provocare pentru femeile însărcinate din cauza căldurii și a umidității, de asemenea, disconfortul poate atinge cote maxime pe măsură ce corpul femeilor începe să crească, mai ales dacă se apropie de momentul nașterii.

Zilele toride de vară sunt, adesea, dificil de suportat pentru femeile însărcinate, însă, datorită unor trucuri, căldura, picioarele umflate și alte neplăceri devin mai ușor de suportat.

Sfaturi pentru femei care rămân însărcinate vara

În primul rând, pe timpul verii, femeile însărcinate ar trebui să consume multă apă, deoarece lipsa lichidelor în organism determină o circulație a sângelui mult mai lentă, ceea ce determină adesea, dureri de cap, greață și amețeli. Apa minerală, ceaiurile neîndulcite și sucurile de fructe sau băuturile izotonice sunt deosebit de potrivite.

În plus, femeile însărcinate pot consuma fruncte cu conținut ridicat de apă, cum ar fi pepenii. Puteți tăia fructele în bucăți mici și să le congelați pentru a le consuma atunci când aveți nevoie de o senzație răcoritoare.

Se recomandă să purtați haine cât mai aerisite, materialele sintetice contribuie la acumularea de căldură neplăcută sub îmbrăcăminte. La temperaturile ridicate, este indicat ca femeile însărcinate, care sunt mai aproape de momentul nașterii, să poarte îmbrăcăminte lejeră din materiale naturale, cum ar fi bumbac, in sau mătase.
Pantofii din material textili și ușori sau sandale sunt, de asemenea, indicați. Este posibil să fie nevoie să cumpărați încălțăminte cu o mărime mai mare decât de obicei, deoarece picioarele se umflă deseori.

Nu uitați de protecția solară pentru că în timpul sarcinii, pielea este mai sensibilă datorită schimbărilor hormonale. Unele femei tind să aibă o pigmentare crescută a pielii. Prin urmare, este de preferat să stați la umbră și să evitați contactul direct cu razele soarelui.

Ce poți face împotriva picioarelor umflate

Știm cu toții că picioarele se umflă adesea din cauza căldurii. Spray-urile răcoritoare, băile pentru picioare cu mentă sau compresele oferă alinare, în acest caz. Lăsând apa rece să curgă pe interiorul încheieturilor și a picioarelor, are, de asemenea, un efect plăcut de răcorire.

Ridicați-vă picioarele în sus și faceți câteva exerciții fizice pentru a preveni umflarea picioarelor sau pentru a scăpa de această neplăcere.
Atenție la retenția excesivă de apă, poate fi un indiciu al gestozei, adică intoxicație de sarcină. Din motive de siguranță, este recomandat să consultați un medic care să vă măsoare tensiunea arterială și proteinele din urină, pentru a exclude o eventuală îmbolnăvire și a confirma că bebelușul este sănătos.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de preveni umflarea picioarelor este hidratarea adecvată. Consumul eficient de apă ajută la menținerea unui sistem circulator sănătos și la eliminarea excesului de sare din corp, care poate contribui la retenția de apă.
O altă tactică esențială în prevenirea umflării picioarelor este menținerea unei poziții corecte. Statul în picioare pentru perioadele lungi de timp poate contribui la acumularea lichidelor în membrele inferioare. Prin urmare, este important să odihnești picioarele într-o poziție ridicată cât mai des posibil.

Când ești obligată de situație să petreci mult timp în picioare sau pe scaun este recomandat să faci exerciții care imită ridicarea pe vârfuri și pe călcâie pentru a îmbunătăți circulația.
Activitatea fizică regulată este, de asemenea, esențială pentru prevenirea umflării picioarelor. Exercițiile fizice permise în sarcină, cum ar fi stretching-ul, înotul sau mersul pe jos, pot îmbunătăți circulația și poate preveni acumularea de lichide la nivelul membrelor.
Este esențial ca pe timpul verii, femeile însărcinate să ofere o atenție sporită igienei și să se ferească cât mai mult de razele soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024