Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 5 sfaturi pentru a nu câștiga în greutate după o dietă
5 sfaturi pentru a nu câștiga în greutate după o dietă

5 sfaturi pentru a nu câștiga în greutate după o dietă

20 aug. 2020, 08:15,
în Sanatate

Sfaturi pentru a te ingrasa după dietă. Ți-ai propus să slăbești si ai reusit! Te simți bine cu tine și singura ta teamă este să nu te ingrasi la loc. Nu intrați în panică: există mai multe sfaturi pentru a va păstra silueta în care vă simțiți atât de confortabil.

Crestem foarte treptat aportul caloric

Există două greșeli de evitat, având în vedere că puteți mânca „în mod normal” de îndată ce nu mai aveți nevoie să slăbiți sau să continuați programul care v-a permis să pierdeți kilogramele in plus. Supus restricției de calorii pe termen lung, organismul obișnuiește să funcționeze economic, cu puține calorii. Menținerea restricției în timp ce atingeți obiectivul vă expune la redobândirea greutății la cea mai mică depășire. Faza de stabilizare a greutății implică adaptarea treptata ca organismul in a se obisnui din nou să funcționeze cu mai multe calorii.

Păstram obiceiurile bune pe care le-am avut în timpul pierderii în greutate

Pentru a evita creșterea în greutate după o dietă, este esențial să păstrați reflexele potrivite adoptate în timpul pierderii în greutate, și anume: mese echilibrate, nu sariti peste mese, pentru a evita poftele care va fac să mănâcati orice, rezervați-vă cel puțin 15 până la 20 de minute pentru a lua masa, așezat și calm.

Sfaturi pentru a te ingrasa după dietă. Programam meniurile mele în avans

Acesta este cel mai bun mod de a evita cina printr-o pizza livrată la domiciliu. Trebuie să ai mereu în frigider, congelator și în dulapuri, alimente rapide pe care să le folosești pentru a obține o masă echilibrată: ouă, șuncă, legume congelate.

Nu renuntam la sport

Cu cât sunteți mai musculos, cu atât ardeți mai multe calorii, chiar și în repaus și, prin urmare, cu atât este mai ușor să vă stabilizați greutatea fără a vă priva prea mult. Încercați activități noi pentru mai mult distracție și păstrați-vă sesiunile pe ordinea de zi.

Ne urmărim greutatea

Sărbătorile de sfârșit de an, perioadele de stres pot cauza creșterea în greutate. Reacționează rapid, reluând programul de slăbire timp de câteva zile, pentru a nu lăsa kilogramele să se pună înapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024