Prima pagină » Culinar » Sfaturi pentru a prepara cel mai bun pește la grătar. Tipuri de pești pentru o masă ideală

Sfaturi pentru a prepara cel mai bun pește la grătar. Tipuri de pești pentru o masă ideală

18 iun. 2024, 16:49,
BZI.ro, în Culinar

Peștele este un tip de carne care poate fi gătit în multe moduri, rezultând o masă cu adevărat delicioasă, însă peștele la grătar, cu toate că este mai pretențios prin modul de preparare, este o delicatesă culinară cu care puteți impresiona.

Tipuri de pești ideali pentru cărbunii încinși

Peștele este o carne destul de versatilă în ceea ce privește modul de preparare, putând fi făcut la fel de bine la tigaie, cuptor sau grătar, însă în ceea ce privește ultima variantă, sunt patru tipuri de pește care merg ideal.

Unele tipuri de pești nu sunt foarte recomandate din cauza faptului că sunt delicate și carnea lor se poate sfărâma. Astfel fermitatea cărnii este un element esențial când vine momentul alegerii.

De exemplu, calcanul sau platica sunt variante mai puțin fericite pentru cărbuni, carnea lor fiind având o mare posibilitate de sfărâmare.

Primul este peștele spadă, putând fi filetat și gătit întreg. Datorită cărnii ferme, acesta se poartă excelent în contextul unui grătar.

Somonul este cea mai la îndemână alegere pentru grătar, datorită faptului că se găsește deja, în majoritatea magazinelor, tăiat sau filat.

Tonul este un tip de pește extrem de versatil. Acesta este ușor de manevrat întrucât se menține intact. Se poate găti ușor în câteva minute în cazul în care doriți o carne medium rare.

Bibanul este un pește apreciat pentru carnea sa albă. Se poate pune pe grătar întreg, pe felii de lămâie și crenguțe de rozmarin.

Sfaturi pentru a prepara cel mai delicios pește la grătar

Înainte de a trece la preparea propriu-zisă, este foarte important să folosiți un grill de calitate si care dovedește o eficienta optima in atingerea unui nivel de temperatura specific alimentelor pe care 7 sa le pui pe grătar. De asemenea, recomandăm întoarcerea peștelui cu o spatulă potrivită, pentru a rămâne intact.

Grill-ul trebuie preîncălzit la maxim 10-15 grade Celsius înainte, iar grilajul pe care urmează să fie așezat peștele trebuie să fie curat. Un suport peste grătar ajută la gătirea uniformă a peștelui.

Pielița peștelui se va păstra pentru a nu se desprinde carnea. Pentru a nu se lipi carnea de grilajul grătarului, se recomandă ungerea acestuia cu puțin ulei.

Timpul ideal de gătire a peștelui este de aproximativ 10 minute, în funcție de grosimea acestuia. Dacă gătiți un file de pește cu tot cu piele, se recomandă gătirea părții cu carne timp de aprox. 70% din totalul intervalului de gătit, iar apoi întoarcerea pe partea cu pielea pe restul perioadei ramase.

Porția recomandată este de aproximativ 200g in cazul unui file de pește fără oase, 330-350g pentru un steak nedezosat iar pentru un pește întreg, in jur de 450g.

La finalul gătirii, peștele la grătar poate fi servit cu diverse garnituri, în funcție de preferințele fiecăruia. Se poate servi cu orez, legume (făcute la grătar și ele completează perfect masa), cartofi preparați după poftă sau, de ce nu, clasica mămăliguță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *