Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Sfaturi pentru a evita apariția cosurilor din cauza măștii de protectie
Sfaturi pentru a evita apariția cosurilor din cauza măștii de protectie

Sfaturi pentru a evita apariția cosurilor din cauza măștii de protectie

27 sept. 2020, 13:06,
în Sanatate

Masca de protecție respiratorie este o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi din cauza pandemiei generate de noul tip de coronavirus. Din păcate, mulți oameni au observat rapid că purtarea măștii poate genera aparitia unor cosuri inestetice, chiar și la persoanele care de obicei nu au probleme cu pielea. Într-adevăr, măștile chirurgicale, dar si cele din țesătură, pot provoca probleme ale pielii și există chiar un termen de valiză pentru a le desemna. Bineînțeles, este exclus să nu folosiți masca in anumite conditii, așa că iată câteva sfaturi pentru a evita apariția cosurilor!

Cosurile nu sunt singurul semn că pielea ta nu tolerează masca. Excesul de sebum (care va înfunda și mai mult porii), roșeață, mâncărime, pete inchise la culoare. Cauzele acestor probleme ale pielii sunt multiple:

– Frecarea repetată atacă pielea feței, care este mai subțire și mai fragilă decât pielea de pe restul corpului. Acest lucru atacă bariera pielii. Avariata, formează cosuri mai ușor.
– Prin transpirație, există un fenomen de macerare și pH-ul pielii este dezechilibrat. Pielea este mai puțin oxigenată și acest lucru favorizează proliferarea bacteriilor. Porii se blochează și se inflamează.
– Există o inflamație a foliculului de păr si la bărbați din cauza frecării cu barba

Prin creșterea iritației, poate agrava, de asemenea, anumite patologii: rozacee, eczeme, psoriaris. Este indicat să consultați un dermatolog pentru a primi un tratament adaptat.

Sfat pentru a evita apariția cosurilor din cauza măștii de protectie: curățați-vă masca de panza

Dacă sunteți alergic la latex, evitați măștile din neopren. Alege măști chirurgicale bune sau măști de bumbac 100% naturale. De asemenea, puteți alterna aceste două tipuri de măști dacă nu le puteți suporta pe primele. În orice caz, preferați țesăturile deschise la culoare, semn că țesătura nu este plină de coloranți iritanți. Este important să alegeți măști în care să vă simțiți bine și să evitati să le manipulați constant. Odată ce aveți măștile potrivite, luați în considerare schimbarea lor regulată și curățarea corespunzătoare a acestora, dacă acestea sunt refolosibile. Evitați produsele de curățare iritante care s-ar putea așeza pe țesătură (înălbitor, rufe parfumate etc.).

Câteva obiceiuri bune de urmat

– Lăsați pielea să respire fără mască atunci când este posibil și sunteți singur.
– Hidratarea este foarte importantă pentru o piele curata. Beti multă apă!
– Amintiți-vă să vă barbieriți în mod regulat pentru a limita fricțiunea cu măștile.
– Nu neglijați aportul de vitamina C: acest lucru ajută la întărirea peretelui capilar al vaselor mici. Sunt astfel mai puțin sensibile la agresiunile externe.
– Limitați aportul de produse lactate în caz de acnee și eczeme și alimente cu zahăr, deoarece acestea stimulează producția de sebum.
– Purtați mai puțin machiaj la nivelul tenului mai ales daca aveti probleme cu cosurile. Optează pentru un fond de ten ușor, non-comedogenic. Acesta din urmă nu vă va mai înfunda porii.

Sfat pentru a evita apariția cosurilor din cauza măștii de protectie: alegeti cremele potrivite

Ca și în cazul machiajului, utilizați numai produse necomedogene. De asemenea, ar trebui să utilizați produse delicate: fără parfum, conservanți sau parabeni! Mai mult, mai multe acțiuni pot preveni cosurile cauzate de mască și pot ajuta la tratarea acestora fără a compromite echilibrul microbiotei pielii.

– Curățați-va pielea dimineața și seara și demachiați-vă cu atenție cu un produs de curățare ușoară sau cu apă micelară pentru a nu ataca pielea sensibilă și deja reactivă din cauza măștii
– Hidratati pielea dimineata si seara pentru a restabili bariera naturala a epidermei, chiar si pe pielea mixta sau grasa. Alegeți o cremă hidratantă adaptată nevoilor pielii, chiar dacă aceasta înseamnă utilizarea unei alte creme pe obraji și zona T. O cremă vindecătoare poate fi utilizată seara pentru un plus de impuls.
– Împrospătează-ți fața în mod regulat pe tot parcursul zilei cu un pulverizator de apă termală
– Ai grijă de porii mari înfundați.
– Dacă apar cosuri, tratați imperfecțiunile cu tratamente locale. Ingredientele bune pentru a purifica și usca cosurile cauzate sau nu de mască sunt acidul salicilic, peroxidul de benzoil și acidul azelaic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`