Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 6 sfaturi eficiente pentru evitarea cariilor
6 sfaturi eficiente pentru evitarea cariilor

6 sfaturi eficiente pentru evitarea cariilor

13 iul. 2020, 11:19,
în Sanatate

Sfaturi eficiente pentru evitarea cariilor. Pentru a evita cavitățile, nu există niciun secret: a avea o igienă orală bună folosind o periuță de dinți potrivita și bine utilizată nu este ceva greu de pus in practica. În plus, utilizarea de ață dentară, perie interdentară, pastă de dinți bogată în fluor și apă de gură pentru seară este foarte recomandată, la fel vizitarea periodică a medicului stomatolog.

Nu uitați că este recomandat să renunțați la fumat pentru sănătatea dumneavoastră orală.

Ferește-te de zaharurile ascunse din alimente

Este bine cunoscut faptul că zahărul se asociază cu placa dentară și slăbește smalțul dinților. De asemenea, de multe ori ne ferim de dulciuri de tot felul (bomboane, acadele, prăjituri…)! Cu toate acestea, multe alimente conțin zaharuri ascunse, dintre care unele se lipesc de dinți: alimente procesate, miere, înghețată, cereale, anumite fructe. Alcoolul este, de asemenea, foarte dulce. Băuturile răcoritoare sunt mult mai dăunătoare, deoarece nu sunt doar bogate în zahăr. Într-adevăr, conțin și acid fosforic care dizolvă agresiv smalțul dentar. Așa că renuntați la băuturile acidulate dacă doriți să evitați cariile. De asemenea, aveți grijă la alimentele acide care slăbesc smalțul și creează leziuni erozive. În general, limitați gustarea între mese.

Sfaturi eficiente pentru evitarea cariilor. Dieta corectă pentru a evita cariile

Când vorbim despre carii, vorbim întotdeauna despre alimente de evitat. Cu toate acestea, există multe alimente care pot ajuta la prevenirea lor:
–99% din calciul din corpul nostru este concentrat în oase și dinți. Așadar, completați calciul cu produse lactate (lapte, iaurt, brânză) și alimente care îl conțin (broccoli, nuci).
-fructe uscate și fructele și legumele bogate în fibre (fasole, mazăre, portocale, varză de Bruxelles, mere, banane): vor încuraja salivația și apărarea minerală a gurii împotriva cariilor.

În plus, alimentele bogate în vitamina C sunt esențiale în soliditatea smalțului și sănătatea bună a gingiilor.

-În sfârșit, nu uitați de cerealele integrale care furnizează fibre, vitamine B, oligoelemente, minerale (fier, magneziu). De asemenea, stabilizează nivelul glicemiei. Un studiu a arătat că persoanele care consumau cereale de grâu integral de 3 ori pe zi aveau 25% mai puține șanse să sufere de cavități, gingivită și alte probleme dentare.

Bea ceai

Ceaiul verde ca si ceaiul negru ajută la combaterea cariilor în mod natural. Există într-adevăr antioxidanți eficienți împotriva plăcii dentare. Într-adevăr, ceaiul va limita aderența plăcii la dinți și, prin urmare, va proteja dinții de atacurile bacteriene. Este, de asemenea, o modalitate bună de a combate respirația urâtă (sau halitoza). Într-adevăr, bacteriile nu pot prolifera, nici mirosurile rele nu se pot dezvolta!

Mâncați fructe și legume crocante

Merele sunt cunoscute în special pentru îngrijirea dinților. Mestecarea favorizează producerea de salivă pentru curățarea dinților, eliminarea bacteriilor și limitarea acumulării plăcii. De asemenea, este un fruct ușor acid, care nemulțumește bacteriile, iar polifenolii săi (antioxidanții) vor lupta împotriva cariilor. Alte alimente fibroase precum morcovii și țelina ajută, de asemenea, la curățarea dinților și la reducerea acidității dentare. Nu uitați, însă, că niciunul dintre aceste alimente nu poate înlocui periajul.

Sfaturi eficiente pentru evitarea cariilor. Folosiți cu grijă guma de mestecat fără zahăr

Intr-adevăr, mestecarea timp de 20 de minute de gumă de mestecat favorizează producerea de salivă pentru a elimina bacteriile orale. Ajută la curățarea gurii, chiar dacă nu poate înlocui complet periajul tradițional.

Evitați să vă spălați pe dinți imediat după ce ați băut ceva acidulat. Într-adevăr, asocierea acestor băuturi acide cu acțiunea pastelor de dinți poate deteriora grav dinții! De preferință, clătiți gura cu apă. Clătirea cu apă este recomandată și după fiecare aport alimentar, în special după gustare, dacă periajul nu este posibil. În cele din urmă, pe cât posibil, bea băuturi dulci cu un pai pentru a limita deteriorarea dinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`