Vrei să slăbeşti? Ai acumula câteva kilograme şi îţi afectează silueta? Apucă-te de un program care să te ajute să le dai jos. Urmează lista de sfaturi de slăbit primite de la nutriţionistul Cori Grămescu. Nu e mare filosofie, dar este bine să le respecţi întru totul.
Multe persoane, cu siguranţă, au încercat să ţină măcar o dietă, dar din varii motive, au renunţat. Fie erau prea stricte, fie aveau deficit caloric, iar senzaţia de foame deranja prea mult Tocmai de aceea, e bine să avem la îndemână lista de sfaturi de slăbit de la Cori Grămescu. Este mai degrabă un proces pe termen lung, menit să te deprindă cu obiceiurile sănătoase.
Cum să slăbeşti – Sfaturi de la Cori Grămescu
Ţine minte această listă, iar dacă o vei respecta, cu siguranţă vei da jos kilogramele în plus.
1. Să ai o imagine corporală bună
Se pare că persoanele cu o părere bună despre ele slăbesc mai uşor şi mai repede decât cele cărora nu le place corpul lor.
„Îmbunătățirea opinei asupra imaginii corpului vă poate ajuta să pierdeți mai mult în greutate și să vă mențineți pierderea în greutate. Mai mult, persoanele care au o imagine corporală mai bună sunt mai predispuse să aleagă o dietă pe care o pot susține și să încerce noi activități care îi vor ajuta să-și atingă obiectivele, deoarece se simt instinctiv când pun prea multă presiune asupra lor”, este de părere Cori Grămescu.
2. Nu-ţi mai cumpăra snacksuri, produse de patiserie şi ciocolată
E foarte bine să renunţi la: dulciuri, snacksuri, chipsuri, biscuiţi, alcool şi nu numai.
„Dacă nu le aveți prin casă, există mai puține șanse să vă auto-sabotați procesul”, este de părere Grămescu.
3. Permite-ți să ai și zile proaste
Este absolut normal să ai zile în care nu vrei să respecţi regimul.
„Nimeni nu este 100% motivat tot timpul și nici nu trebuie să fim o balon de entuziasm și pozitivitate”, a punctat nutriționistul.
Cu alte cuvinte, ai nevoie de răbdare.
4. Stabilește-ți un obiectiv pe termen lung și unul pe termen scurt
„În timp ce obiectivul dvs. pe termen lung poate fi să pierdeți 20 sau 40 sau mai multe kilograme, aveți nevoie de obiective mici pentru a vă menține motivația. Alegeți obiective săptămânale, cum ar fi pierderea cu 1% din greutatea corpului, consumul de mai multe legume sau exercițiile fizice și somnul, apoi felicitați-vă pe măsură ce le atingeți”, este sfatul lui Cori Grămescu.
5. Monitorizează-te şi emoţional, şi alimentar
Trebuie să te ţii de program, ca să poţi slăbi. Cercetările au descoperit că persoanele care își urmăresc consumul de alimente au mai multe șanse să piardă în greutate și să își mențină pierderea în greutate.
„Cu toate acestea, pentru a ține corect un jurnal alimentar, trebuie să urmăriți tot ceea ce mâncați, inclusiv mesele, gustările etc. Cel mai simplu mod de a „contabiliza” fiecare masă este de a face fotografii cu tot ceea ce mănânci. De asemenea, vă puteți înregistra emoțiile în jurnalul dvs. alimentar. Acest lucru vă poate ajuta să identificați anumite declanșatoare ale supraalimentării. Și vă poate ajuta să găsiţi modalități mai sănătoase de a face față”, a explicat nutriționistul.
6. Fii moderat în tot ceea ce faci
„În loc să vă excludeți cu totul alimentele preferate, fiți un cumpărător cumpătat. Cumpărați o prăjitură proaspătă de panificație în loc de o cutie sau o porție mică de bomboane din coșurile în vrac în loc de o pungă întreagă.
Vă puteți bucura în continuare de mâncărurile preferate – cheia este moderația, o masă sau două în fiecare săptămână sunt mai mult decât suficiente pentru a vă menține mulțumiți și aliniați la dietă de slăbit.
Întotdeauna vor fi sărbători, zile de naștere sau petreceri la care să participați. Și vor exista întotdeauna factori de stres la locul de muncă sau cu familia”, a scris Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.
Vedete care au slăbit
Dintre vedetele de la noi din țară, care au slăbit în ultima perioadă, amintim de Oana Roman și de Corina Caragea. Ambele au ținut un regim mai special. Acesta constă în consumul de alimente pe parcursul a 8 ore, după care o pauză totală de 16 ore. Bineînțeles, alimentele consumate trebuie să fie de pe lista celor mai sănătoase, iar procesul de gătire să nu implice prăjeală, ci fierbere sau preparare la aburi.