Prima pagină » WoW! » Diverse » Sfaturi de călătorie de la Corina Caragea. La ce să fii atent

Sfaturi de călătorie de la Corina Caragea. La ce să fii atent

11 iun. 2021, 11:52,
în WoW!

Corina Caragea, prezentatoarea rubricii de Sport de la Pro TV, are drept hobby călătoritul. Îi place să viziteze diverse regiuni, atât din ţară, cât şi din străinătate. De-a lungul timpului a căpătat experiență, astfel că este îndreptățită acum să ne spună cum e mai bine să procedăm atunci când vrem să plecăm în concediu. Și pentru că e sezonul vacanțelor, citește lista de mai jos, cu câteva sfaturi de călătorie, oferite de Corina Caragea.

A vizitat multe țări, a gustat preparate din diverse bucătării ale lumii, iar acum ne împărtășește din experiența ei. Este modestă din fire, nu alege neapărat hoteluri scumpe. Îi place să experimenteze, iar dacă ar câștiga la Loto, ar vrea să facă înconjurul lumii. Aceasta este nimeni alta decât Corina Caragea.

Sfaturi de călătorie de la Corina Caragea

Când alegi o destinaţie din afara ţării sau, pur şi simplu, îţi doreşti să călătoreşti, uite câteva ponturi de care să ţii cont:

  • documentează-te atent în privinţa destinaţiei, a actelor necesare pentru dus-întors, a cheltuielilor;
  • interesează-te de starea meteo. Cu siguranţă, nu vrei să mergi într-o ţară exotică, despre care se spune că, în curând, va fi lovită de un muson;
  • cumpără-ţi bilet de avion din timp. Corina Caragea spune că nu crede în ofertele last-minute;
  • apelează la serviciile unei agenţii turistice de încredere. Cere o părerea cunoscuţilor, vezi care agenţie într-adevăr are grijă de clienţii ei;
  • nu pleca nicăieri fără o asigurare de sănătate. Corina Caragea, spre exemplu, s-a întâmplat să aibă o fractură de picior în Dubai. Neavând asigurare, a plătit enorm pentru serviciile spitaliceşti;
  • nu îţi face o listă cu ţări de vizitat, pe termen lung. Din cauza pandemiei de coronavirus, se poate schimba de la o săptămână la alta;
  • dacă vrei să nu faci test PCR ori nu eşti vaccinat, ideal este să călătoreşti în ţară;
  • zona Moeciu arata precum o mică Elveţie. Nu trebuie să o ratezi;
  • optează, în cazul turismului naţional, pentru satele din Bucovina şi Maramureş. Sunt încă neatinse de schimbare, îşi mai menţin din farmecul de altădată. Cazarea în spaţiile HoReCa este pe măsură.

Călătorie în timp de pandemie?

Probabil, te întrebi în ce condiţii ai putea călători în străinătate, dacă ai fost vaccinat sau nu. Vedeta Pro TV ne spune totul.

”În ultimele luni am călătorit în Dubai, în Spania şi în Germania şi de fiecare dată a trebuit să îmi descarc o aplicaţie specială în care îţi încarci datele, nume, prenume, telefonul şi adresa la care poţi fi găsit, dar şi rezultatul unui test PCR negativ sau adeverinţa de vaccinare. Primeşti un cod QR pe care îl salvezi în telefon şi îl arăţi la graniţa atunci când intri în ţară. Nu intri fără acel cod. Nu toată lumea ştie, nu toţi oamenii au posibilitatea să se informeze sau pur şi simplu nu sunt obişnuiţi cu condiţiile de călătorie în zilele noastre şi atunci este foarte important de menţionat acest lucru: când vă luaţi o vacanţă informaţi-vă bine de tot cu ce trebuie să plecaţi în valiză, în afară de cremă de soare, haine şi apărat foto.”

”Pentru Dubai trebuie să ai test negativ făcut aici și să mai faci unul și în aeroport. Te testează ei, este gratuit, și trebuie să aștepți 24 h până când primești sms-ul prin care ți se zice: gata poți să începi vacanța, ești ok, ești negativ…”

”Am plecat cumva blindată de asigurări. Mi-am făcut asigurare medicală, pentru că nu știi niciodată. Eram asigurată în cazul în care nu mai puteam să plec din cauza testului de dinainte, să-mi pot lua banii sau să-mi amân călătoria pentru o altă dată, chiar puteam schimba și destinația, sunt companii aeriene care facilitează acest lucru…”

Află din materialul video unde nu ar merge Corina Caragea niciodată, nici măcar dacă ar fi plătită să facă asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *