Prima pagină » Eveniment-Social » Sfaturi date de specialişti pentru plantarea trandafirilor. Iată care sunt paşii de urmat ca butaşii să se prindă

Sfaturi date de specialişti pentru plantarea trandafirilor. Iată care sunt paşii de urmat ca butaşii să se prindă

11 feb. 2022, 12:05,
în Eveniment-Social

Primăvara se apropie cu paşi repezi, acesta fiind un prilej optim pentru a planta butaşii de trandafiri. Însă, pentru că ei să se prindă trebuie efectuaţi anumiţi pasi pentru că operaţiunea să aibă succes. Specialiştii în domeniu au oferit o serie de sfaturi pentru a avea flori frumoase.

Florile sunt nelipsite din grădini, motiv pentru care plantarea trandafirilor se face atât primăvara, cât şi toamna. Flositi un pământ bine mărunţit. Evitaţi bulgării de pământ. Aceştia formează goluri de aer şi nu asigură o protecţie eficienta în caz de frig.

Plantarea butaşilor de trandafiri. Sfaturi oferite de specialişti

Având în vedere că iubitorii de flori au ocazia să planteze butaşii de trandafiri în două sezoane din an, paşii de urmat sunt total diferiţi. Cei care aleg să planteze toamna este primordial ca operaţiunea să fie executată înainte de a fi primul îngheţ.

De asemenea, rădăcinile trebuie să fie sănătoase şi cumpărate din locuri de încredere, iar vânzătorii vor oferi sfaturi şi instrucţiuni pentru plantare.

Specialiştii în domeniu afirma că înainte de plantare, butaşii de trandafiri trebuie ţinuţi în apă timp de minim o oră – maxim 24 de ore. Aceştia trebuie sădiţi în locuri cu lumina deoarece florile iubesc lumina solară şi căldură.

Plantarea trebuie să se realizeze după o schemă, pentru a nu fi înghesuite plantele şi astfel se vor dezvolta armonior. Trandafirii trebuie inseraţi în pământ la o adâncime suficient de mare, rădăcinile fiind acoperite complet.

Pasul esenţial în plantarea trandafirilor: Mocirlirea

Un pas care face diferenţa pentru că butaşii de trandafir să se prindă este mocirlirea. Operaţiunea este esenţială şi este asemănătoare cu cea a pomilor fructiferi.

Se tund rădăcinile butaşilor, fiind eliminate astfel cele uscate, stricate, pentru a stimula formarea unora noi. În continuare se îndepărtează lăstarii care nu s-au dezvoltat pentru a lăsa lăstarul principal cu doar câţiva muguri.

Mocirlirea se face după cum urmează: într-o găleată se adaugă apă şi pământ în egală măsură, îngrăşământ natural (de precizat faptul că îngrășământul se aplică doar la plantarea de primăvară). Se amestecă încet până la obţinerea unei paste omogene în care se scufunda rădăcinile trandafirului.

„Așezarea trandafirilor în groapă săpată se face asigurându-vă că ochiul de altoire se află la circa 4-5 cm sub suprafață. Rădăcinile trebuie răsfirate un pic când le așezați în pământ. Țineți trandafirul pe loc în timp ce umpleți groapa, apoi scuturați-l puțin pentru că solul să se distribuie printre rădăcini”, a transmis un specialist în plantarea butaşilor de trandafir.

În urma efectuării operaţiunii de plantare, trandafirii trebuie udaţi în fiecare zi timp de două săptămâni pentru a se prinde şi mai rapid.

În altă ordine de idei, profesioniştii susţin că înmulţirea butaşilor de trandafiri se poate realiza extrem de uşor prin diverse metode. Cele mai frecvente operaţiuni de înmulţire sunt cele cu ajutorul hârtiei de ziar sau sub sticlă de plastic. Aveţi nevoie doar de butaşi de trandafiri, ziare, apă şi pungi de plastic.

După urmarea tuturor sfaturilor oferite de specialiști pentru plantarea butașilor de trandafir aceștia vor umple grădina de o mireasmă îmbietoare ce va aduce multe laude..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 ianuarie 2025
13 ianuarie 2025