Prima pagină » Actualitate » Sfaturi date de medicul Adrian Marinescu pentru sărbători liniștite pe timp de pandemie
Sfaturi date de medicul Adrian Marinescu pentru sărbători liniștite pe timp de pandemie

Sfaturi date de medicul Adrian Marinescu pentru sărbători liniștite pe timp de pandemie

26 oct. 2020, 17:16,
în Actualitate

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” a oferit câteva sfaturi pentru Sărbători liniștite pe timp de pandemie: „Ce pot face acum și cum pregătesc perioada din Decembrie”

Medicul infecționist de la Institutul „Matei Balș” Adrian Marinescu a vorbit în direct la Știrile Antena3 despre cum vor arată Sărbătorile de Crăciun în contextul pandemiei și cum ne putem proteja mai bine de acum și până în Decembrie pentru a nu ne infecta cu COVID-19.

Adrian Marinescu, Medic infecționist la Institutul „Matei Balș”, despre cum va arată Crăciunul în plină pandemie: Hai să încercăm să găsim un echilibru

Medicul a subliniat că trebuie să ne gândim încă de acum ce măsuri putem lua pentru a avea niște Sărbători de iarnă în siguranță și că experiența ultimelor luni ne poate ajută să ajungem la un echilibru:

„Experiența din ultimele luni și faptul că știm ce avem de făcut ar putea să ne ducă totuși nu la o situație bună sau foarte bună, dar la un echilibru. În momentul în care avem un echilibru, și lucrurile pe care le putem face cu prudență ar putea să existe.

Înainte de a mă gândi la ce se întâmplă în Decembrie, deocamdată suntem încă în Octombrie și ar trebui să mă gândesc la ce putem face acum.”

Adrian Marinescu: Mă gândesc la ce pot face acum și cum pregătesc perioada din Decembrie

„Echilibrul trebuie găsit în momentul asta. Înainte de a discuta ce va fi în Decembrie hai să găsim un echilibru între măsurile de prevenție și cele care sunt de relaxare sau ce putem face în fiecare zi.

Dacă acel echlibru nu reușim să îl atingem în Decembrie, ne gândim la un scenariu pesimist, atunci probabil că nicio activitate care implică risc de transmitere nu va fi posibilă.”

Adrian Marinescu a mai precizat că orice activitate care duce la formarea de grupuri mari de oameni, duce la creșterea riscului de infectare cu COVID-19

„Dacă vorbim de activități care presupun faptul că mai mulți oameni se întâlnesc, interacționează și că e un risc de transmitere, cred că acest lucru se întâmplă indiferent de tipul de activitate.”

Raed Arafat, despre Sărbătorile de iarnă: Va fi o perioadă adaptată acestui virus

Șeful Departamentului Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre Sărbătorile de iarnă. Raed Arafat a declarat că va fi o perioadă cu restricții impuse de lupta împotriva Covid-19, iar oamenilor le va fi imposibil să petreacă așa cum o făceau în anii trecuți.

„Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Un Revelion la fel ca anul trecut? Nu cred!“

Secretarul de stat a pecizat că nu crede că Revelionul de anul acesta se va putea desfășura în condiții identice cu cel de anul trecut.

„Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a precizat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *