Sfaturi alimentare simple pentru reducerea colesterolului rau. Monitorizați-vă greutatea și mâncați mai puține grăsimi saturate. Pentru a scădea colesterolul rău iata 9 sfaturi ușor de urmat.
Înlocuiesc untul cu o margarină sterolă
Prin creșterea colesterolului rău în intestine înainte de a intra în fluxul sanguin, substanțele vegetale care sunt steroli pot scădea nivelul cu 10% în 2 săptămâni. Doza optimă este de 20 g de margarină pe zi sau 10 g + 1 iaurt sau 1 specialitate lactată îmbogățită cu steroli vegetali.
10 migdale pe zi
Sau nuci. Aceste fructe oleaginoase conțin acizi grași nesaturați, aminoacizi și fibre care ajută la reducerea cheagurilor de sânge și la „expulzarea” colesterolului din organism. Alaturi de un fruct proaspăt bogat în fibre, este gustarea potrivită!
Sfaturi alimentare simple pentru reducerea colesterolului rau. Elimina grăsimea din carne
Indepărtati grăsimea vizibilă de pecarne inainte de a o gati, dar si pielea păsărilor de curte.
Doar albus
Dacă galbenusul gras și bogat în colesterol rău ar trebui consumat cu moderație, albusul nu pune probleme. Deci, în omlete sau prăjituri, reducem la jumătate numărul de gălbenușuri indicate și păstram toate albusurile.
Orez integral
Orezul integral crește rația zilnică de fibre care scade absorbția intestinală a colesterolului.
Terci
Fulgi de ovăz + lapte de migdale + câteva semințe uleioase + bucăți de fructe proaspete: aceasta este o formulă de mic dejun bogată în fibre și acizi grași buni, bună pentru inimă.
Legume
Plantele cele mai bogate în fier sunt păpădia, spanacul. Fierul legumelor este mai bine asimilat atunci când sunt mâncate cu alimente care conțin fier din carne si peste. Așadar, consuma legumele alaturi de carne și pește.