Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Sfatul dermatologului: Cum scapam de acneea de pe spate
Sfatul dermatologului: Cum scapam de acneea de pe spate

Sfatul dermatologului: Cum scapam de acneea de pe spate

16 iul. 2013, 11:12,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:30026;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Peste 60% dintre persoanele afectate de acnee se confrunta si cu cosuri localizate pe spate, iar cauza principala este excesul de sebum si celulele moarte de la suprafata pielii, care favorizeaza înmultirea bacteriilor ce acopera radacina foliculului de par si care duc astfel la aparitia cosurilor.

Alte posibile cauze pentru acneea de pe spate sunt: stresul, produsele cosmetice, nivelul hormonal.

La fel ca în cazul acneei faciale, acneea de pe spate poate fi de mai multe tipuri: puncte negre, puncte albe, papule, noduli, pustule sau chisturi.

Pentru a preveni aparitia cosurilor de pe spate, urmeaza cei 4 pasi esentiali:

•Exfoliaza pielea – cu un burete steril cu suprafata rugoasa, folosindu-te de geluri de dus sau scrub-uri pe baza de acid salicilic
 
•Distruge bacteriile – cu produse pe baza de peroxid de benzoil si ceai verde, care curata în profunzime pielea
 
•Evita anumite medicamente si cosmetice – pilulele destinate echilibrarii nivelulului de hormoni androgeni si cosmeticele uleioase pot favoriza extinderea acneei. De asemenea, produsele care nu sunt etichetate cu enuntul „produs non-comedogenic” pot duce la aparitia punctelor negre.
Nici solutiile care usuca excesiv pielea nu sunt recomandate deoarece glandele sebacee vor primi în acest fel un semnal prin care vor produce si mai mult sebum pentru a compensa lipsa de uleiuri naturale ale pielii.

Evita sa duci genti greoaie în spate, care nu lasa pielea sa respire si favorizeaza aparitia transpiratiei excesive în zona respectiva. Hainele îmbibate cu transpiratie si frictiunea care se produce în timpul miscarii pot duce la înmultirea bacteriiilor si aparitia inesteticelor cosuri.

Este foarte important sa porti tot timpul haine curate, deoarece microbii ajung cu usurinta pe piele si favorizeaza largirea porilor si aparitia acneei.

•Igiena este foarte importanta – spala-te pe corp de fiecare data cand pleci de la sala de sport sau dupa o sedinta de jogging în parc si evita stoarcerea cosurilor sau expunerea pentru perioade lungi la soare, deoarece razele solare în exces pot duce la agravarea eruptiilor acneice.
Daca problema persista, este indicat sa mergi la cabinetul medicului dermatolog, care este cel mai în masura sa diagnosticheze tipul de acnee si tratamentul care se impune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`