Prima pagină » Cancan ultimă oră » Sfat pentru slăbit de la Mihalea Bilic: „Încercaţi să beţi un pahar de apă în timpul mesei”

Sfat pentru slăbit de la Mihalea Bilic: „Încercaţi să beţi un pahar de apă în timpul mesei”

21 feb. 2021, 20:58,
Bianca Rebegea în Cancan ultimă oră

Mihaela Bilic, medic nutriționist, vine cu un sfat simplu pentru slăbit. Dacă v-ați dorit dintotdeauna o siluetă de invidiat, medicul recomandă să beți un pahar de apă în timp ce mâncați. În acest fel, veți mânca mai puține alimente și vă veți sătura mai repede.

Cei care vor să scape de kilogramele în plus trebuie să încerce dieta cu apă. Medicul Mihaela Bilic  recomandă acestor persoane să bea două guri de apă la o gură de mâncare.

”Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenţi patogeni (are acid clorhidric!!) introduşi în stomac odată cu mâncarea. Abia în intestin are loc digestia şi absorţia nutrientilor şi culmea este că alimentele sunt mai uşor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apa în stomac? -dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăseşte stomacul, deci nu are cum să ţină de foame -dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de “ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului şi încetineşte viteza lui de golire.

Dieta cu apă. Iată ce reprezintă

Dieta cu apă constă în a bea un pahar cu apă în timpul unei mese. Aceasta are rolul de a umple stomacul mai repede.

Exact aşa procedează copiii slăbănogi şi scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat. Încercaţi şi voi să beţi un pahar de apă în timpul mesei şi veţi constata că vă simţiţi sătui cu mult mai puţină mâncare. Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Şi cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puţin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci reţeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă”, susţine medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre mâncarea care nu îngrașă

Medicul Mihaela Bilic, cunoscută pentru sfaturile sale de nutriție și viață sănătoasă în general, s-a gândit să ne mai  dezvăluie un secret. Ea a vorbit despre mâncarea care nu îngrașă, dar nimeni nu s-ar fi gândit că este vorba despre binecunoscuta ciorbă.

Despre ciorbă, medicul nutriționist a spus că este un fel de mâncare complet și echilibrat, care ne oferă toți nutrienții de care avem nevoie și, pe deasupra, nu îngrașă. În plus, ajută la reducerea kilogramelor nedorite. Cu toate acestea, Mihaela Bilic avertizează că nu se referă la ciorba care are două degete de grăsime și nici la cea care are patru linguri de smântână.

Printre avantajele ciorbei se regăsesc: satură bine şi ține burta plină timp de trei ore.

„Există un aliment care, din fericire, face parte din tradiţia culinară a românului însă şi-a pierdut locul de cinste la masa noastră. Este vorba de banală ciorba/supa gătită din ce în ce mai puţin din păcate, chiar şi în familiile unde exista copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`