Prima pagină » Titlurile zilei » Sfâșietor! E de necrezut ce a făcut familia acestui bătrânel de 87 de ani, grav bolnav! Mircea Zbarnea a fost abandonat în Spitalul „Sf. Spiridon”: „Stătea pe o bancă, iar timp de vreo oră s-a uitat doar la o frunză” – EXCLUSIV/FOTO

Sfâșietor! E de necrezut ce a făcut familia acestui bătrânel de 87 de ani, grav bolnav! Mircea Zbarnea a fost abandonat în Spitalul „Sf. Spiridon”: „Stătea pe o bancă, iar timp de vreo oră s-a uitat doar la o frunză” – EXCLUSIV/FOTO

22 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Mircea Zbarnea, un bărbat în vârstă de 87 de ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, în data de 18 iunie 2024. Deși bătrânul are trei copii, doi în Iași, iar unu în Sibiu, precum și o nepoată, a fost abandonat în spital.

Mircea Zbarnea, un bărbat în vârstă de 87 de ani, a fost abandonat de familia sa la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Mircea Zbarnea a locuit, până acum o săptămână, la fiica sa din Sibiu, de unde a fost trimis în comuna Răducăneni, acolo unde avea domiciliul provizoriu. Marți, 18 iunie 2024, Mircea Zbarnea a ajuns în zona Primăriei Răducăneni, unde a petrecut ore bune pe o bancă. Văzând că ceva este în neregulă cu bărbatul, angajații instituției au sunat la 112.

„El a fost pe drumuri, a fost plecat prin străinătate până când sănătatea soției s-a agravat. Atunci și-au luat o chiriei în Răducăneni, noi i-am găsit chirie, că plângea pe aici, pe bănci. El locuia la fiica lui, în Sibiu, până săptămâna trecută, când l-a trimis la Iași, cu trenul, de unul singur. De la Iași, duminică, o persoană l-a adus la Unitatea Medico-Socială (UMS) Răducăneni, UMS a anunțat poliția, care l-a adus și l-a lăsat în fața primăriei. L-am văzut că avea picioarele umflate, asistenta medicală a sunat la ambulanță pentru că el stătea pe o bancă, iar timp de vreo oră s-a uitat doar la o frunză și și-a dat seama că nu e în regulă. A fost transportat la Spitalul «Sf. Spiridon». Luni, a fost domnul primar și a vorbit cu directorul de la UMS, dar au zis că nu au locuri disponibile. Astăzi (n.r. – 21 iunie 2024), a fost externat, eu înțeleg că nu e caz de urgențe, dar nici noi nu am găsit o soluție, mai avem nevoie de vreo săptămână. Noi l-am trimis la o instituție publică, nu la vreun medic acasă. Înțeleg că e aglomerat, dar nici noi nu avem ce face cu el”, a explicat asistenta socială din cadrul Primăriei Răducăneni.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Comunicăm cu pacientul, îi dăm apă, mâncare și pastilele din tratament”

Mircea Zbarnea a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, în data de 18 iunie 2024.

„Sindrom confuzional, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă clasa 2 nyha. S-au efectuat analize, ecografie, CT cranio-cerebral, consulturi medicină internă, ORL, neurochirurgie, neurologie”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

După ce medicii au luat legătura cu copiii bătrânului, iar aceștia au declarat că nu vor să-l ia acasă și chiar și-au exprimat dorința de a nu mai fi deranjați în acest sens, reprezentanții unității medicale au făcut mai multe demersuri pentru a-i găsi bătrânului un loc în care să stea. Astfel, au solicitat sprijinul Unităților Medico-Sociale din Răducăneni, Bivolari și Podu Iloaiei, al D.G.A.S.P.C., Primăriei Răducăneni, Poliției Răducăneni, precum și al Poliției Municipiului Iași. Toate aceste demersuri au rămas însă fără rezultat. Astfel, vineri, 21 iunie 2024, Mircea Zbarnea a fost externat, dar, deoarece nu are domiciliu, aparținătorii săi nu își doresc să aibă grijă de el, iar Primăria Răducăneni nu a găsit încă nicio soluție pentru problema aceasta, bătrânul s-a întors în aceeași zi la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

„Pacientul neprimit de familie, trei copii și o nepoată, a revenit în UPU de la Primăria Răducăneni. Comunicăm cu pacientul, îi dăm apă, mâncare și pastilele din tratament”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu legat de cazul bătrânului abandonat în spital.

Comentarii
  • Trebuie dus unde are domiciliul din buletin. Daca e in Sibiu, acolo trebuie dus și preluat de autoritățile locale de acolo, daca e in Raducaneni trebuie sa se descurce primarul cu el, poate îl ia acasă.

  • Poate că ne dați și nouă numele copiilor săi…o să-i facem vedete… Iată ce înseamnă când statul român nu are grijă de cetățenii săi. Când au putut mincinau fost buni, acum… gunoaie umane.

  • SERVICIUL SOCIAL RADUCANENI ISI BATE JOC DE STE FEL DE CAZURI . DE CE NU SA IMPLICAT ? DE CE LAU DUS IN SPITAL SI LAU ABANDONAT ACOLO ! CINE A SOLICITAT SALVAREA ? NU CEI DE LA PRIMARIE ? EFECTIV NU LE PASA ISI BAT JOC !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *