Prima pagină » Local » Sfârșit de săptămână plin pentru pompierii ISU. Intervenții la limită în localitățile din zona metropolitană Iași
Sfârșit de săptămână plin pentru pompierii ISU. Intervenții la limită în localitățile din zona metropolitană Iași

Sfârșit de săptămână plin pentru pompierii ISU. Intervenții la limită în localitățile din zona metropolitană Iași

08 iun. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Zeci de intervenții ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași în zona metropolitană Iași, la final de săptămână. Angajații Inspectoratului au avut parte de mai multe misiuni în municipiul Iași, dar și în alte localități din zona județului

Sfârșit de săptămână aglomerat pentru pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Pompierii au intervenit în mai multe situații în municipiul Iași, dar și în zona metropolitană. O parte a intervențiilor au vizat incendii, dar și misiuni privind descarcerarea unor persoane. O intervenție avută la finalul săptămânii a vizat un incendiu izbucnit pe un teren viran în localitatea Miroslava. Din cauza unei persoane care a aruncat o țigară, o suprafață de câteva zeci de metri pătrați de teren a fost cuprinsă de flăcări.

„În data de 4 iunie 2021, ora 14:30, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Horpaz, comuna Miroslava, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, au menționat cei de la ISU Iași.

Intervenții în zona metropolitană Iași

Angajații ISU Iași au intervenit și în comuna Ciurea, din zona metropolitană Iași, la finalul săptămânii. Pompierii ieșeni au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

„În data de 5 iunie 2021, ora 14:20, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dumbrava, comuna Ciurea, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri și vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 4 metri cubi de resturi vegetale, deșeuri și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat cei de la ISU Iași. Tot în comuna Ciurea, dar în localitatea Lunca Cetățuii, a avut loc o intervenție a celor de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași pentru deblocarea ușii unei locuințe. Recent, în Ciurea a avut loc o intervenție la o persoană care a amenințat că se sinucide.

Pompierii intervin pentru a salva un ieșean blocat în casă

Angajații ISU Iași au intervenit și în municipiu, pe strada Pantelimon Halipa, pentru a debloca o persoană rămasă în propriul apartament.

„În data de 4 iunie 2021, ora 14:00, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Pantelimon Halipa, pentru deblocarea ușii unei locuințe. În data de 4 iunie 2021, ora 15:15, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul personalului din cadrul Biroului Spații Verzi și Salubritate a Primăriei municipiului Iași, pentru degajarea și preluarea unui arbore căzut pe partea carosabilă și trotuar”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Cei de la ISU au intervenit și în localitatea Țibănești la un caz mai special, după ce o bunică a spălat pe cap 3 copii cu insecticid.

Locatarii unui bloc din șoseaua Națională au solicitat ajutor de la ISU

În plus, angajații Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiu, pe aleea Tudor Neculai, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Pompierii au intervenit pentru transportul unei persoane imobilizate pe targă.

„În data de 5 iunie 2021, ora 11:46, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice, în urma producerii unei avarii la branșamentul instalației electrice a unui consumator casnic din municipiu, pe strada Uzinei”, au mai transmis cei de la ISU Iași. În plus, pompierii ieșeni au intervenit și în Șoseaua Națională Iași, la un apartament, însă proprietarul a fost găsit decedat.

„În data de 6 iunie 2021, ora 6:50, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Drobeta, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană imobilizată pe targă. De asemenea, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe Șoseaua Națională, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, locatarul a fost găsit decedat în dormitor, cu rigiditate cadaverică instalată”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *