Prima pagină » Informații utile » Sfântul Mihail – Data la care este celebrat

Sfântul Mihail – Data la care este celebrat

25 nov. 2024, 09:32,
în Informații utile

Serbarea Sfântului Mihail, la data de 8 noiembrie, este o zi care aduce protecție și binecuvântări, fiind o oportunitate pentru reînnoirea legăturii spirituale dintre oameni și Dumnezeu.

Sfântul Mihail este una dintre cele mai importante figuri ale tradiției religioase creștine, fiind considerat un arhanghel și lider al oștilor cerești. În creștinismul ortodox, Sfântul Mihail este venerat ca un sfânt protector și un simbol al biruinței binelui asupra răului.

Sfântul Mihai – data

Sărbătoarea Sfântului Mihail și a celorlalți arhangheli este celebrat anual pe 8 noiembrie. Această dată este cunoscută sub numele de „Sărbătoarea Arhanghelilor Mihail și Gavriil” sau „Ziua Sfinților Arhangheli”. Deși Sfântul Mihail este cel mai cunoscut și mai venerat dintre toți arhanghelii, în această zi sunt sărbătoriți și ceilalți arhangheli, precum Gavriil, Rafail și Uriel, fiecare având un rol specific în tradiția biblică.

Sfântul Mihail este adesea descris ca un războinic al luminii, care luptă împotriva forțelor răului și protejează credincioșii. În tradiția iudaică, el este considerat un înger de apărare al poporului lui Dumnezeu, iar în creștinism, el joacă un rol similar. Potrivit Scripturii, Mihail este cel care l-a înfruntat pe diavol în războiul ceresc și l-a alungat din Rai. Acesta este descris în Cartea Apocalipsei ca un înger care poartă sabia și este comandantul oștilor cerești.

De asemenea, în tradiția ortodoxă, Sfântul Mihail este văzut ca protector al bisericii și al celor care sub apărarea lui Dumnezeu. În multe lăcașuri de cult, icoanele care îl reprezintă îl înfățișează pe Mihail având o aripă mare și o sabie, fiind gata să apere și să alunge răul.

Semnificația sărbătorii

Ziua de 8 noiembrie este o oportunitate pentru credincioși de a reflecta asupra luptei spirituale între bine și rău, iar în unele regiuni, această sărbătoare este însoțită de slujbe speciale și rugăciuni dedicate. În unele tradiții populare, se consideră că această zi aduce protecție și binecuvântări pentru cei care își cinstesc numele sau își aduc omagiu în fața sfinților arhangheli.

În multe țări ortodoxe, această sărbătoare are o importanță deosebită în viața comunităților, fiind o oportunitate pentru reînnoirea legăturii spirituale dintre oameni și Dumnezeu. La nivel personal, ziua de 8 noiembrie este adesea văzută ca un moment de introspecție și de înnoire a credinței, în care fiecare creștin se roagă pentru iertare și protecție. În unele culturi, numele Mihail este purtat cu respect și este asociat cu calități precum curajul, dreptatea și devotamentul față de bine. Astfel, sărbătoarea Arhanghelilor Mihail și Gavriil nu este doar un prilej religios, ci și un moment de reafirmare a valorilor spirituale fundamentale care guvernează viața credincioșilor.

Sărbătoarea Sfântului Mihail, de pe data de 8 noiembrie, este un prilej important pentru toți creștinii de a-și întări credința și de a cere ajutorul divin în lupta lor spirituală. Fie că este vorba de protecție, vindecare sau binecuvântare, această zi simbolizează puterea binelui în fața răului și este un moment de comuniune între credincioși și îngeri.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
observatornews.ro
Un fost consilier, candidat la Primăria Tulcea s-a sinucis. Şi-a anunţat decizia într-un video, pe Facebook: "Vă rog să nu veniți la înmormântarea mea"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cât de fricos e Putin. A fost panică la Kremlin din cauza unui cadou
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Gigi Becali nu dă doi bani pe moartea Papei Francisc. Reacție fără pic de compasiune
Playtech.ro
Primești 500 de lei de la stat dacă lași iarba să crească. Românii cu livezi nu știu de acest ajutor
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
23 aprilie 2025
23 aprilie 2025