Prima pagină » National » Sezon mai scurt pe litoral din cauza coronavirusului
Sezon mai scurt pe litoral din cauza coronavirusului

Sezon mai scurt pe litoral din cauza coronavirusului

18 aug. 2020, 12:20,
BZI.ro, în National

Sezon mai scurt pe litoral din cauza coronavirusului. Anul acesta, terasele și hotelurile de pe litoralul Mării Negre se închid mai devreme. Astfel, potrivit unor hotelieri de pe litoral, sezonul estival se va încheia înainte de jumătatea lui septembrie.

Sezon mai scurt pe litoral din cauza coronavirusului

Vești neplăcute pentru turiștii care se gândeau să meargă la mare luna viitoare. În cazul în care nu au apucat să își facă rezervări, ar trebui să se grăbească. Și aceasta deoarece terasele și hotelurile de pe litoral se vor închide mai devreme în acest an. Totul se întâmplă în contextul crizei sanitare provocate de noul coronavirus. Astfel, sezonul estival din 2020 va fi unul mai scurt decât cel din anii precedenți.

Deși numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 este în scădere în țara noastră, patronii de terase și hoteluri se gândesc să închidă mai devreme sezonul acesta. Astfel, vara 2021 se anunţă una la fel de imprevizibilă. Unii dintre managerii localurilor de pe litoralul românesc îi sfătuiesc pe cei care vor să vină luna viitoare să se informeze din timp. Și aceasta deoarece ar putea să nu mai găsească deschise hoteluri și terase unde să mânânce. Singura veste bună e că preţurile vor fi mai mici ca în alţi ani în septembrie!

Din ce în ce mai puțini turiști

În trecut, de Sfânta Maria pe litoral se aflau 300.000 de turişti la mare. Însă anul acesta numărul a fost unul mult mai mic. Unul dintre hotelurile din Saturn a fost deschis abia înainte de Adormirea Maicii Domnului. Și asta după ce toată vara a stat cu lacătul pe uşă din lipsă de clienţi.

„În comparaţie cu 13 august 2019 când când hotelul avea grad de ocupare de 90%, anul acesta, hotelul are un grad de ocupare între 25 şi 30%”, a declarat managerul unui hotel din stațiunea Saturn.

Și totuși, mulți oamenii nu s-au temut de riscul infectării cu CoVid-19 și au luat cu asalt stațiunile de fițe de pe litoral. Cu toate acestea, hotelierii se gândesc să închidă mai devreme în acest an. Unii dintre ei au dezvăluit că își vor închide ușile pentru turiști după prima săpămână din septembrie.

Nu se respectă măsurile de distanțare socială pe litoral

Dincolo de toate acestea, în stațiunile de pe litoral nu sunt respectate măsurile de distanțare socială. Cei care vin la mare o fac pentru a se distra, și aceasta fără să țină cont de măsurile impuse de autorități. Tinerii nu mai respectă distanțarea socială, iar masca a fost dată uitării de marea majoritate. Mai mult, din moment ce terasele sunt închise pe perioada nopții, tinerii petrec direct pe plajă.

Totodată, oamenii legii au luat în vizor și cluburile de pe litoral unde au întâmpinat aceeași problemă. Nici aici nu sunt respectate măsurile de distanțare socială astfel că s-au luat măsuri. Polițiștii au dat amenzi de zeci de mii de lei acolo unde au găsit nereguli. Așa că nu e de mirare că vom avea un sezon mai scurt pe litoral din cauza coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *