Prima pagină » Eveniment-Social » Sesiune specială de examene, în această toamnă, pentru studenții de la Universitatea „Cuza” din Iași
Sesiune specială de examene, în această toamnă, pentru studenții de la Universitatea

Sesiune specială de examene, în această toamnă, pentru studenții de la Universitatea „Cuza” din Iași

02 mai 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Decizie, de ultimă oră, a conducerii Universității „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași! Aceasta este legată de organizarea unei sesiuni speciale, în toamnă, de examene pentru un grup de studenți. Este vorba despre cei care care nu au posibilități financiare și fizice să poată participa, în regim on-line, la sesiunea specială din această vară. Totul implică inclusiv licența sau disertația

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași vine în susținerea studenților cu probleme. Instituția, prin Consiliul Executiv al Consiliului de Administrație (BECA), respectiv cu votul Senatului, a decis să organizeze o sesiune specială de examene. Aceasta va avea loc în toamnă. Măsura este una de sprijin pentru întreaga comunitate studențească a celei mai vechi universități moderne a țării de a trece mai ușor prin criza declanșată de pandemia de COVID-19.

Care este motivul organizării sesiunii de toamnă pentru acești studenți

Detaliat, trebuie arătat că șefii UAIC au motivat această decizie prin faptul că sunt cazuri de studenți care, efectiv, nu au suport fizic și tehnic pentru a-și da examenele on-line în această vară. Tocmai de aceea, și pentru a nu crea discriminări, Universitatea „Cuza” le-a lăsat răgazul unor studenți să-și poată da evaluările la începutul anului universitar viitor, în forma clasică.

„La solicitarea studenților, s-a decis organizarea unei sesiuni speciale de examene semestriale (de restanțe, măriri de notă etc.), în prima parte a lunii septembrie 2020, și pentru alti studenți interesați, în afară de bursierii Erasmus. În aceeași perioadă a lunii septembrie, va fi organizată și o sesiune specială de examene de finalizare a studiilor (licență, diplomă, disertație și absolvire) la care se vor putea înscrie, atât studenții Erasmus, cât și studenții care, din motive obiective, generate de Starea de Urgență sau de consecințele acesteia, nu s-au putut înscrie și prezenta la sesiunea obișnuită din vară. De asemenea, la toate cele 15 facultăți ale Universității, la Admiterea din acest an, la studii de licență, s-a renunțat la probele scrise”, au precizat oficialii UAIC.

În rest, la „Cuza” toate examenele programate în sesiunea din semestrul al doilea al anului universitar în curs (evaluări pe parcurs, examene semestriale, de restanțe, măriri de notă) se vor susține în sistem on-line. Examenele de finalizare a studiilor (licență, diplomă, disertație și absolvire) se vor susține tot online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *