Prima pagină » Local » Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași recrutează noi membri. De ce beneficii de bucură voluntarii
Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași recrutează noi membri. De ce beneficii de bucură voluntarii

Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași recrutează noi membri. De ce beneficii de bucură voluntarii

07 iun. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași recrutează noi membri. Aceștia trebuie să fie persoane empatice, cu simțul umorului, dornice de muncă și hotărâte.  Se pot înscrie doar persoanele de peste 16 ani, care nu sunt luate în evidenţă în registrul agresorilor. Pe lângă satisfacție de a salva vieți, voluntarii vor beneficia și de diverse cursuri gratuite, intrarea gratuită la evenimente, deplasări în afara județului, precum și alte facilități.

Serviciul Voluntar de Ambulanță (SVA) a fost fondat în anul 2017, iar la momentul de față este singura organizație nonguvernamentală din România, care asigură servicii medicale private de urgență în fază prespitalicească, cu personal calificat, în regim de voluntariat. Astfel, contribuie la reducerea timpului de așteptare pentru un transfer între spitale cu ambulanțe proprii, dar și a timpului de externare a unui pacient care necesită transport medical asistat sau neasistat.

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care doresc să fie membri Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași

Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași recrutează voluntari implicați, devotați și stabili.  Noii membri trebuie să fie empatici, glumeți, harnici și hotărâți.  SVA Iași este structurat pe departamente astfel încât să membrii să poată comunica cât mai facil.

Persoanele interesate să facă parte din Serviciul Voluntar de Ambulanță trebuie să ştie că în atributiile voluntarilor intră: acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanţei la diferite evenimente; participarea la cursurile de prim ajutor premedical gratuite; participarea la cursurile de dezvoltare personală, financiară etc; asigurarea Centrului de Tranzit pentru Refugiați de la Gara Mare Iași; strângere de fonduri; misiuni de identificare și relocare a persoanelor fără adăpost, precum şi participarea la activități destinate copiilor.

Persoanele care doresc să se înscriere în Serviciul Voluntar de Ambulanță, trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: să aibă vârsta minimă de 16 ani; să nu fie luaţi în evidenţă în registrul agresorilor; să-și dorească să colaboreze cu ceilalți membri ai echipei.

Membrii Serviciul Voluntar de Ambulanță se bucură de o serie de beneficii, precum: cursuri gratuite de prim ajutor premedical (după un număr de 40 de ore de voluntariat făcute); intrarea gratuită la evenimente; cursuri gratuite de dezvoltare personală, financiară etc;  după 120 de ore de voluntariat, se oferă certificatul european (la cerere); mașini inscripționate pentru a te deplasa la evenimente, pentru posesorii de permis auto; deplasări în alte județe cu decontarea mesei de prânz + cazare cu mic dejun inclus; oferirea unui post plătit, dacă voluntarul dovedește că este devotat și de încredere.

Persoanele interesate pot solicita mai multe detalii la numărul de telefon: 0785 901 901.

„Școala de vară de prim ajutor”, un proiect marca Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, pe durata cărui copiii vor înveța să salveze vieți

În această vară, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași desfăşoară mai multe proiecte care îi vizează pe cei mici. Începând cu data de 1 iunie 2022, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, în colaborare cu Asociația AS Natura, desfășoară evenimentul „Și copiii pot fi salvatori”, la care pot lua parte copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Aceştia se vor bucura de jocuri interactive, prilej cu care îşi vor însușii noţiuni de acordare a primului ajutor şi vor avea parte de numeroase activități sportive în aer liber.

În luna iulie, Serviciul Volutar de Ambulanță Iași, în colaborare cu Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași, inițiază proiectul „Școala de vară de prim ajutor”, în care copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani vor participa la jocuri interactive de însușire a noțiunilor de acordare a primului ajutor. Cei mici vor putea lua parte şi la un concurs de acordare a primului ajutor, organizat de către SVA Iași. Concursul se va desfăşura în incinta complexului școlar Spectrum Iași și va debuta în data de 4 iulie.

Activitățile vor începe zilnic la 11:00, la Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *