Prima pagină » International » Serviciul secret ucrainean dă vina pe Vladimir Putin pentru atacul terorist
Serviciul secret ucrainean dă vina pe Vladimir Putin pentru atacul terorist

Serviciul secret ucrainean dă vina pe Vladimir Putin pentru atacul terorist

22 mart. 2024, 22:40, 1 ,
în International

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei spune că atacul terorist din regiunea Moscovei este o „provocare deliberată a regimului Putin”, despre care comunitatea internațională a avertizat.

Andrii Yusov, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda:

„Aceasta este o provocare deliberată a serviciilor speciale ale lui Putin, despre care comunitatea internațională a avertizat. Tiranul Kremlinului și-a început cariera cu acest lucru și vrea să o încheie cu aceleași crime împotriva propriilor cetățeni”, a spus oficialul.

Pe de altă parte, reprezentanții Corpului Voluntarilor din Rusia (RDK) neagă că luptătorii unității au fost implicați în atac. „Desigur, cu siguranță nu suntem noi”, a declarat un reprezentant al RDK pentru Novaya Gazeta Europe.

Primele rețineri după atacul terorist din Rusia

Forțele de securitate rusești au reținut un prim suspect în atacul terorist care a îngrozit planeta. Nu este clar cine este bărbatul. Mașina atacatorilor, care ar putea fi minată, a fost găsită în parcarea din fața locului unde a avut loc atacul. Mașina a fost izolată pentru verificări suplimentare.

În paralel, forțele de orine au blocat toate ieșirile din Moscova. Poliția rutieră efectuează verificări la întâmplare de-a lungul la toate ieșirile din oraș.

Cel puțin 40 de oameni au murit în atac.

Maria Zaharova: „Pe ce se bazează oficialii de la Washington, în mijlocul unei tragedii”

Ministerul rus de Externe solicită ca Statele Unite să împărtăşească orice informaţie pe care o au despre atacul armat comis vineri seara în apropierea Moscovei, relatează Reuters.

„Casa Albă a declarat că nu vede niciun semn că Ucraina sau ucrainenii sunt implicaţi în atacul terorist de la Moscova”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

„Pe ce se bazează oficialii de la Washington, în mijlocul unei tragedii, pentru a trage vreo concluzie cu privire la nevinovăţia cuiva?”, a spus aceasta.

Ea a spus că, dacă Washingtonul are informaţii, ar trebui să le împărtăşească şi că, dacă Washingtonul nu are informaţii, nu ar trebui să vorbească în acest mod

Casa Albă „nu are niciun indiciu în acest stadiu că Ucraina sau ucraineni ar fi implicaţi” în atac. „Nu vă sfătuiesc, în acest stadiu iniţial, să faceţi vreo legătură cu Ucraina”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al SUA.

Atacul s-a soldat cu cel puţin 40 morţi şi peste 100 de răniţi şi a fost calificat drept terorist de autorităţile ruse.

Comentarii
  • ,,… Unde dai și unde crapă. Volodimir Zelenski a comentat în termeni de o duritate fără precedent discursul lui Vladimir Putin despre atacul terorist de la sala Crocus din Moscova… Zelenski a condamnat ceea ce a numit încercarea lui Putin de a „târî Ucraina în afacerea asta… Insultele la persoană la adresa lui Putin sunt șocante și fără precedent. În cei doi ani de război, deși majoritatea discursurilor lui Zelenski (la fel ca și aparițiile sale în public) au fost intenționat belicoase la adresa Rusiei și a lui Putin, ele nu au depășit totuși o anumită limită. Faptul că, acum, Zelenski îl face pe Putin albie de porci (în total contrast cu discursul occidental, inclusiv american, care a urmărit să transmită tristețe și compasiune – nu contează cât de reale!) indică o stare de surescitare cu totul neobișnuită. Cum se spune:„l-au lăsat nervii”. În discursul ținut sâmbătă dimineața, cel pus la zid de Zelenski, Putin declarase între altele:
    „Toți cei patru executori direcți ai atacului, toți cei care au tras ucigând oameni, au fost găsiți și arestați. Ei au încercat să fugă și se îndreptau spre Ucraina, unde, conform datelor preliminare, era pregătit (pentru ei) un coridor pentru trecerea frontierei de stat.” „La fel ca odinioară naziștii, care comiteau represalii pe teritoriile ocupate, (teroriștii de la Crocus) au plănuit să organizeze o execuție exemplară, un act sângeros de intimidare.” Cei patru făptași principali au fost prinși în regiunea Breansk, în apropiere de granița cu Ucraina. Anterior, serviciul de securitate rus FSB declarase că aceștia aveau „contacte adecvate” în Ucraina. Foarte straniu, după o nenorocire uriașă care îl lovește pe dușmanul tău! În loc să jubilezi sau să plângi cu lacrimi de crocodil, îți ieși din pepeni! Starea de nervozitate a lui Zelenski nu poate indica decât două lucruri: 1. Fie se teme că Putin va renunța la expectativa și reținerea pe care le-a demonstrat în ultimele luni pe front și, sub pretextul represaliilor pentru atacul de la Crocus, va ordona o ofensivă majoră, cu toate forțele de care dispune Rusia în acest moment. În fața unei asemenea dezlănțuiri armate, Ucraina, slăbită după doi ani de război, și cu fluxul de ajutoare occidentale redus dramatic, nu ar avea nici o șansă decât să ceară pace. Cum principalul obstacol în calea negocierilor cu Rusia îl reprezintă Zelenski, acesta simte că îi fuge pământul de sub picioare. 2. Fie se teme de ceea ce teroriștii capturați vor spune la anchetă. S-a văzut deja în imaginile de la arestare că indivizii erau realmente pierduți de frică. Scena atroce cu urechea tăiată și vârâtă în gura unuia dintre ei avea tocmai rolul de a-i îngrozi pentru a-i face să „verse tot”. Dacă FSB-ul va obține de la ei nu doar mărturii ci și dovezi ale implicării Ucrainei (și eventual ale Occidentului), Zelenski e pierdut. Va fi sacrificat fără multă discuție, iar forțele occidentale (probabil) implicate se vor spăla pe mâini, lăsându-l țap ispășitor. Și în varianta 1 și în varianta 2, deznodământul este același: Zelenski cade. De aici starea de nervi. De luni de zile, Zelenski însuși vorbește despre un „nou Maidan” organizat cu scopul de a-l răsturna de la putere. E posibil ca noul Maidan să fi început la Crocus. P.S. 1 În legătură cu implicarea ISIS în atacul de vineri seara, nu trebuie uitată prezența mercenarilor ISIS în rândurile armatei ucrainene. P.S. 2 Ipoteză: Atacul terorist de la Moscova a fost ultima operă a „expertei în ISIS și Maidane”, Victoria Nuland, înainte de a fi scoasă la pensie. ..’’ https://www.activenews.ro/opinii/Pe-Zelenski-l-au-lasat-nervii-il-numeste-pe-Putin-gunoi-si-ticalos-%E2%80%93-La-Crocus-a-inceput-un-nou-Maidan-188310

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *