Prima pagină » Local » Serviciul Rutier al Poliției Române din județul Iași își mută sediul. În ce zonă din oraș va funcționa?

Serviciul Rutier al Poliției Române din județul Iași își mută sediul. În ce zonă din oraș va funcționa?

26 iul. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu, în Local

Serviciul Rutier al Poliției Române din județul Iași își mută sediul. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului Județean de Poliție Iași, Costel Gâtlan. În ce zonă din oraș se mută sediul și ce alte instituții vor funcționa în aceeași clădire?

Se schimbă sediul Serviciului Rutier din județul Iași

Serviciul Rutier din județul Iași își mută sediul pe Calea Chișinăului. Inspectoratul de Poliție Județean Iași a cheltuit în jur de 1,9 milioane de lei pentru a operaționaliza clădirea. Încă de acum 5 ani, IPJ Iași a solicitat imobilul pentru a-și muta activitatea, subliniind că secția de poliție urbană, serviciul rutier și o serie de spații de lucru pentru polițiști împreună cu arhiva trebuie relocate.

Clădirea de pe Calea Chișinăului a fost transferată de la Cadastru la Ministerul Afacerilor Interne și în administrarea Inspectoratului Județean de Poliție Iași în 2022. În anul următor, IPJ Iași a lansat licitația pentru reparații. Astfel, s-a intervenit pentru reabilitarea arhitecturală, a instalațiilor electrice, instalații sanitare, instalații termice și lucrări de reparare a instalațiilor de curenți slabi.

La licitația pentru reabilitarea clădirii au participat patru ofertanți, iar câștigător a ieșit Tech Confort. La scurt timp după câștigarea licitației, constructorul a dat drumul la treabă, valoarea contractului fiind de 1,9 milioane de euro.

În clădirea C1, s-au realizat spații de birouri, săli de ședință, camere depozitare/arhivă, spații de relații cu publicul, spațiu pentru centrala termică (la parter), cameră tehnică curenți slabi (etaj I), grupuri sanitare, spații de circulație comună (holuri și casa scării).

În clădirea C2, s-a propus realizarea unor spații de relații cu publicul, iar pe terenul din incinta imobilului – amenajarea unor parcări auto, concomitent cu refacerea tuturor împrejmuirilor, mai puțin zonele din aliniamentul stradal.

În clădirea de pe Calea Chișinăului, urmează să funcționeze Serviciul Rutier, Secția de Poliție nr. 4, care se află acum în Tătărași, dar și secția de Poliție nr. 5, din Bucium.

Deficit masiv de personal la Inspectoratul Județean de Poliție Iași

În cadrul conferinței de presă care a avut loc la Inspectoratul Județean de Poliție Iași, pe 25 iulie 2024, chestorul Costel Gâtlan a subliniat și deficitul masiv de personal de la nivelul județului, Iașul confruntându-se cu cea mai critică situație. În ultima perioadă, 15 persoane au plecat din sistem.

„Pe linie de resurse umane, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, gradul de ocupare a funcțiilor este de 78,09%, așadar, peste 21% este procentul de neocupare a funcțiilor prevăzute în statul de funcții. Nu este singura unitate de poliție cu un deficit de personal, printre primele, probabil, pe țară cu un asemenea deficit, dar reușim printr-o pregătire profesională adecvată și prin devotament și dăruire din partea polițiștilor să suplinim aceste lipsuri”, a declarat chestorul Costel Gâtlan.

În perioada următoare, Serviciul Rutier din Iași urmează să fie relocat pe Calea Chișinăului, într-o clădire renovată cu peste 1,9 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *