Prima pagină » Razboi în Ucraina » Serviciul de Securitate al Ucrainei publică o înregistrare video cu prinderea unui presupus agent rus direct de pe stradă
Serviciul de Securitate al Ucrainei publică o înregistrare video cu prinderea unui presupus agent rus direct de pe stradă

Serviciul de Securitate al Ucrainei publică o înregistrare video cu prinderea unui presupus agent rus direct de pe stradă

14 iun. 2022, 12:34,
în Razboi în Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a prins un agent rus care a transmis pozițiile soldaților ucraineni din regiunea Harkov inamicului. SBU a publicat pe rețelele de socializare o înregistrare video cu operațiunea de reținere a presupusului agent.

Prinderea unui presupus agent rus direct de pe stradă

SBU a publicat o înregistrare video cu operațiunea prin care ar fi prins un presupus agent rus.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei a prins un agent FSB la granița din Harkov. Acesta părea a fi un răufăcător, care a fost recrutat de serviciile speciale prin intermediul internetului”, transmite SBU.

Potrivit surselor, agentul rus a dezvăluit rușilor locul de desfășurare a subproducătorilor de tunuri antieriene ZSU și a altor mulaje militare pe teritoriul regiunii, precum și coordonatele punctelor de control și ale fortificațiilor militare.

Presupusul agent rus riscă 12 ani de închisoare.

Războiul ruso-ucrainean în viziunea unui fost prim-ministru rus

Mihail Kasyanov, cel care a susţinut legături strânse cu Occidentul în calitate de prim-ministru, acum în vârstă de 64 de ani, a declarat că, la fel ca mulţi alţi ruşi, nu a crezut în săptămânile premergătoare războiului din Ucraina, că acesta va avea loc cu adevărat. Premierul Kasyanov a înţeles că liderul rus nu blufa doar atunci când l-a văzut convocând conducerea ţării pentru o şedinţă a Consiliului de Securitate cu trei zile înainte de invazie, pe 24 februarie.

„Când am văzut reuniunea Consiliului de Securitate al Rusiei mi-am dat seama că da, va fi un război”, a declarat Kasyanov.

Fostul prim-ministru, Mihail Kasyanov, a adăugat că a simţit că președintele Putin deja nu gândea cum trebuie.

„Pur şi simplu îi cunosc pe aceşti oameni şi, uitându-mă la ei, am văzut că Putin este deja depăşit. Nu în sens medical, ci în termeni politici. Am cunoscut un Putin diferit”, a spus el.

După ce a fost demis de Vladimir Putin, Kasyanov s-a alăturat opoziţiei din Rusia şi a devenit unul dintre cei mai vocali critici ai Kremlinului. În prezent, el este liderul partidului de opoziţie Libertatea Poporului, sau Parnas.

Fostul premier rus a declarat că Putin, un fost agent KGB care împlineşte 70 de ani în octombrie, a reuşit în ultimii 20 de ani să construiască un sistem bazat pe impunitate şi frică.

„Acestea sunt realizările unui sistem care, cu încurajarea lui Putin ca şef de stat, a început să funcţioneze chiar şi într-un mod mai cinic şi mai crud decât în ultimele etape ale Uniunii Sovietice”, a spus el.

De altfel, în cadrul unei întâlniri cu tinerii antreprenori din Rusia, președintele rus Vladimir Putin a început să le povestească despre reușita țarului Petru cel Mare. Astfel, cu ocazia aniversării a 350 de ani de la nașterea fostului conducător, Liderul rus le-a spus care a fost istoria sa, în special despre războiul de 21 de ani împotriva Suediei, realitate care i se pare un tipar bun și în cazul invaziei Ucrainei.

„Tocmai am vizitat o expoziţie consacrată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru Cel Mare. Este uimitor, dar nu s-a schimbat aproape nimic (…). Petru cel Mare a purtat Războiul din Nord timp de 21 de ani. Ai impresia că, luptând împotriva Suediei, lua ceva. Nu lua nimic, el lua înapoi”, le-a spus Vladimir Putin tinerilor.

Cu toate acestea, Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat o înregistrare video ce conține imagini cu prinderea unui presupus agent rus direct de pe stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *