Prima pagină » Local » Serviciile de administrare ale domeniului public din Iași, blocate de frigul de afară

Serviciile de administrare ale domeniului public din Iași, blocate de frigul de afară

15 mart. 2022, 07:30,
Maria Moldovanu în Local

Directorul Servicii Publice Iași, Laurențiu Ivan, vorbește despre o întreagă campanie de înverzire a orașului. Conform acestuia, în toate zonele și arterele Iașului s-au început derularea activităților de amenajare a spațiului verde cu sisteme de irigare și alei pietonale. Acestea s-au inițiat din ianuarie, însă din cauza vremii nefavorabile fie au fost stopate, fie amânate pentru o perioadă mai caldă.

Odată cu venirea primăverii, angajații de la Servicii Publice Iași au început campania de primăvară și au demarat mai multe lucrări pentru amenajarea spațiilor verzi în tot orașul.

Principalele bulevarde ale orașului și zonele de la periferia acestuia vor beneficia de o gamă largă de activități cu privire la înverzirea orașului și înviorarea acestuia.

Serviciile de administrare ale domeniului public din Iași: „Avem lucrări de amenajare în mai multe zone“

Directorul Servicii Publice Iași, Laurențiu Ivan, a declarat că există o întreagă campanie de înverzire a orașului. Conform acestuia, în toate zonele și pe toate arterele Iașului s-a început derularea activităților de amenajare a spațiului verde cu sisteme de irigare și alei pietonale.

„Avem lucrări de amenajare acuma în oraș în mai multe zone: în Copou, pe la asociațiile de proprietari din Carol, în centru, avem amenajat și la Consiliul Județean, pe Ștefan cel Mare. Avem în Nicolina, în Cantemir, în intersecție cu Șoseaua Națională, avem și în Nicolina 3, și în Nicolina 16, în Alexandru cel Bun și lângă piața Alexandru pe bulevard, și în cartierul Frumoasa”, a spus Laurențiu Ivan.

Printre lucrările care se execută deja în această perioadă, se pune accent pe degajarea terenului, îndepărtarea și încărcarea resturilor vegetale, așternerea și nivelarea pământului vegetal. Conform afirmațiilor făcute de către Laurențiu Ivan, la începutul lunii martie pe șoseaua Națională, între Podul Roșu și Podul Cantemir s-a pregătit deja pământul pentru instalarea sistemelor de irigare. De asemenea, în cartierul Frumoasa, pe strada Cetățuia, s-au instalat alei noi din pavele, a fost curățat terenul, și s-a așternut pământ vegetal proaspăt, pregătit pentru gazonare și plantare.

„Deci sunt mai multe zone, iar lucrările astea de amenajat, înseamnă amenajarea spațiului verde cu un sistem de irigație, alei pietonale și modele”, a susținut directorul de Servicii Publice.

Vremea rea este principalul dușman

Laurențiu Ivan a afirmat că lucrările de amenajare ale orașului Iași s-au început încă din luna ianuarie, însă din cauza vremii neplăcute și extrem de reci, fie au fost stopate, fie amânate pentru o perioadă mai caldă.

„Sunt lucrări pe care le facem noi an de an, acuma nu ne-a permis timpul, dar continuăm. O parte dintre lucrări, au fost începute încă din luna ianuarie, însă din cauza temperaturilor reci nu am putut să plantăm mare lucru. Situația din Ucraina și valul de refugiați nu a afectat în niciun fel demararea lucrărilor, unica cauza care le-ar putea stopa sau întârzia este vremea rea”, spune directorul Servicii Publice, Laurențiu Ivan.

Altfel, la sfârșitul lunii februarie, Agenția de Servicii Publice a finalizat modernizarea cu pavele cauciucate a unui parc pentru copii situat în Nicolina, pe strada Bradului nr. 15.

Potrivit lui Laurențiu Ivan, perioada de desfășurare a serviciilor de administrare ale domeniului public din Iași este una nedeterminată, totul depinzând de condițiile meteorologice care se schimbă zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *