Prima pagină » Local » Servicii Publice SA toaletează arborii din municipiul Iași. Lista cartierelor unde vor fi efectuate lucrări
Servicii Publice SA toaletează arborii din municipiul Iași. Lista cartierelor unde vor fi efectuate lucrări

Servicii Publice SA toaletează arborii din municipiul Iași. Lista cartierelor unde vor fi efectuate lucrări

06 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Servicii Publice SA, societate din subordinea Primăriei municipiului Iași, va continua programul de toaletare a arborilor din oraș. În perioada următoare, vor avea loc lucrări în mai multe zone din municipiu

Echipele Servicii Publice (SPI) SA, societate subordonată Primăriei municipiului Iași, au trecut la toaletarea arborilor din unele zone ale orașului. Astfel, în această perioadă, angajații SPI vor acționa în zonele aliniamentelor din Calea Chișinăului, bulevardul Virgil Săhleanu, strada Mihail Kogălniceanu. Angajații societății din subordinea Primăriei municipiului Iași vor mai lucra și pe strada Alexandru Lăpușneanu, strada Bradului, strada Dr. Emil Savini și zona Colegiului Național „Emil Racoviță”. Intervențiile SPI au loc la solicitările reprezentanților Primăriei municipiului Iași, Complexului Muzeal Național „Moldova” și ale unor asociații de proprietari. Toate lucrările au avizul Agenției pentru Protecția Mediului.

Lucrări complete de toaletare în Iași

Concret, angajații municipalității vor face lucrări de eliminare a ramurilor uscate și lucrări de toaletare în verde în vederea formării și echilibrării arborilor. Servicii Publice SA a demarat de ceva vreme această campanie în municipiu.

„Toate lucrările prevăd îndepărtarea a maxim 25 la sută din coroana arborilor. Ramurile uscate vor fi tăiate de la bază, iar cele verzi vor fi scurtate cu maxim 25 la sută din lungime. Tăieturile vor fi făcute oblic și vor fi sigilate cu vopsea ecologică pentru a preîntâmpina apariția dăunătorilor și uscarea arborilor. Toaletările se fac cu ajutorul platformelor cu braț de ridicat, cu motofierăstraie și cu alpiniști utilitari, iar crengile rezultate vor fi transportate în depozitul SPI cu autobasculante. În situația în care apar urgențe, respectiv ramuri rupte, arbori înclinați, rupți, putrezi, cu pericol de prăbușire, echipele SPI vor acționa în vederea eliminării pericolului”, au menționat reprezentanții Primăriei municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *