Prima pagină » Local » Servicii Publice Iași SA cumpără turbă pentru flori! Cheltuielile sunt de 60.000 de euro
Servicii Publice Iași SA cumpără turbă pentru flori! Cheltuielile sunt de 60.000 de euro

Servicii Publice Iași SA cumpără turbă pentru flori! Cheltuielile sunt de 60.000 de euro

04 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Noi achiziții sunt anunțate de Servicii Publice Iași SA. Timp de aproape 1 an va fi furnizată cantitatea necesară de turbă galbenă pentru producerea răsadurilor de flori. Licitația va avea loc săptămâna viitoare

Firma de îngrijire a spațiilor verzi a Primăriei Iași a declanșat o nouă procedură de achiziții. Pe 11 februarie 2022, Servicii Publice Iași (SPI) SA a organizat o licitație privind furnizarea mai multor cantități de turbă blondă îmbunătățită, pentru răsadurile din sera societății, situată pe Aleea Tudor Neculai. Prevederea bugetară a licitației este de 287.350 de lei, fără TVA, adică 60.000 de euro.

”Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de baby plant și trebuie să prezinte calități constante pe întreaga durată a sezonului de plantări. Utilizarea substratului profesional pe bază de turbă blondă are o serie de avantaje: este liber de semințe de iarbă sau insecte, este liber de boli din complexul căderea plăntuțelor”, sunt condițiile cerute de autoritatea contractantă.

În 2021, SPI a colaborat cu societatea Garden Store SRL pentru livrarea loturilor de turbă.

Servicii Publice Iași SA cumpără turbă pentru flori pentru aproape 1 an

Turba va fi utilizată pentru producerea răsadurilor de flori în tăvițe alveolare, ghivece cu diametru de 8 – 21 cm și jardiniere cu lungime cuprinsă între 40 – 60 cm. Cantitatea maximă ce va fi furnizată în perioada 1 iunie 2022 – 30 martie 2023 este de 825.000 de litri.

”Autoritatea contractantă are dreptul să verifice prin analize de laborator şi / sau teste determinarea conformităţii produselor ofertate. La solicitarea autorităţii contractante, ofertantul este obligat să participe la efectuarea testelor pentru determinarea conformităţii produselor ofertate. Fiecare livrare va fi însoțită de certificatele de calitate corespunzătoare, declarații de conformitate sau buletine de analiză, în funcție de natura / proveniența produselor”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Anul trecut, SPI a cumpărat dale de cauciuc pentru protejarea suprafețelor de la locurile de joacă pentru copii.

Firma de întreținere spații verzi cumpără arbori

La finalul anului 2021, SPI a finalizat licitația pentru furnizarea unui număr de 2 loturi de arbori și puieți de arbori ornamentali. Valoarea estimată a contractului este de 590.896 de lei, fără TVA, puțin peste 100.000 de euro. La licitație, comisia de evaluare a ales oferta societății Garden Center Grup SRL, din județul Ilfov, care a licitat pentru ambele loturi. Valoarea finală a contractului este de 561.525 de lei, fără TVA. Societatea este condusă de Ion Olteanu, ce deține 100 la sută din părțile sociale.

Firma a avut o cifră de afaceri importantă în 2020, de 55,5 milioane de lei, peste 10 milioane de euro, profit de 1,6 milioane de lei, datorii de 41,2 milioane de lei, cu un număr de 218 angajați. Conform caietului de sarcini, firma câștigătoare va furniza 2.820 de arbori și puieți. În ceea ce privește licitația pentru turba destinată florilor organizată Servicii Publice Iași SA, rămâne de văzut dacă se vor prezenta ofertanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024