Prima pagină » Economic Local » Servicii Publice Iași SA cumpără pământ pentru gazon! Un metru cub este estimat la 22,5 lei. Oferta a venit de la o firmă din Iași
Servicii Publice Iași SA cumpără pământ pentru gazon! Un metru cub este estimat la 22,5 lei. Oferta a venit de la o firmă din Iași

Servicii Publice Iași SA cumpără pământ pentru gazon! Un metru cub este estimat la 22,5 lei. Oferta a venit de la o firmă din Iași

19 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Servicii Publice Iași SA cumpără pământ pentru gazon. O firmă din Iași a depus singura ofertă în cadrul procedurii. Pâmântul va fi folosit pentru însămânțarea sau montarea gazonului. O altă procedură vizează cumpărarea semințelor de gazon

Servicii Publice Iași SA cumpără pământ pentru gazon. Recent, a fost lansată o licitație pentru achiziția unui necesar de 12.000 metri cubi. La procedură s-a prezentat o singură societate: Buldex Construct SRL, din Iași. Firma este controlată de Gabriela Jianu. Anul trecut, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 5,2 milioane lei, profit de aproape 60.000 lei, datorii de 2,2 milioane lei, cu un număr de 22 angajați. Oferta a trecut de etapele de evaluare, ajungând în cea de deliberare. Prevederea bugetară a procedurii este de 270.000 lei, fără TVA, adică 55.000 euro. Asta înseamnă că 1 metru cub va costa maximum 2,5 lei.

„Pământul vegetal trebuie să fie de culoare brun închis, ușor de manipulat (împrăștiere și nivelare), liber de buruieni (pir, costrei și mohor), având granulație și permeabilitate optimă pentru gazonare (indiferent dacă gazonarea se face prin însămânțare sau prin montaj rulouri de gazon), dar și pentru plantarea de flori, arbori și arbuști. Pâmântul trebuie să aibă o valoare nutritivă ridicată și o granulație constantă, recomandabil ca sursa de exploatare să fie din zona cu arbori (pădure sau livadă)”, se arată în caietul de sarcini.

Servicii Publice Iași SA cumpără pământ pentru gazon, iar livrările se vor realiza eșalonat

Licitația vizează un acord-cadru. Asta înseamnă că nu este obligatoriu să fie cheltuită toată suma, ci în funcție de necesități. Contractul subsecvent vizează furnizarea a 7.000 metri cubi de pământ negru.

„Livrările se vor face eșalonat, în funcție de comenzile emise de beneficiar, pe toată perioada de derulare a contractului, de luni până vineri, respectând orarul: 8:00 -15:00. Termenul de livrare a produselor la destinația finală este de maximum două zile lucrătoare de la transmiterea comenzii de către achizitor. Dacă la recepție se constată eventualele deficiențe cantitative și/sau calitative, acestea se vor rezolva de către furnizor în maximum 3 zile de la constatare”, sunt cerințele autorității contractante.

A fost lansată altă licitație pentru furnizarea semințelor de gazon, iar interesul firmelor a fost ridicat

Servicii Publice Iași SA a demarat altă licitație pentru achiziția semințelor de gazon într-un contract de aproape 80.000 euro. Semințele solicitate sunt pentru gazon expus soarelui și umbrei. Necesarul maxim este de 15.000 kilograme. La procedură s-au prezentat 3 societăți: Prima Sementi SRL, Gazonul SRL și Everde SRL. Și în acest caz, ofertele au intrat în etapa de deliberare.

„Materialul semincer trebuie să fie curat, fără impurități și cu o putere de germinare mare (90-100 la sută). Semințele trebuie să fie uniforme. Materialul trebuie să fie format din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. În compoziția sa trebuia să fie utilizate semințe de specii de ierburi rezistente la clima noastră. Produsul va fi însoțit de: declarație de conformitate, de fișa tehnică a produsului și garanția produsului care trebuie să fie de minimum 3 ani de la data livrării”, sunt condițiile de livrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *