Prima pagină » Economic Local » Servicii Publice Iași SA cumpără nisip și pietriș! Contractul are o valoare de 80.000 de euro
Servicii Publice Iași SA cumpără nisip și pietriș! Contractul are o valoare de 80.000 de euro

Servicii Publice Iași SA cumpără nisip și pietriș! Contractul are o valoare de 80.000 de euro

20 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Activitatea curentă de la Servicii Publice Iași va fi susținută printr-o nouă achiziție organizată la finalul lunii martie. Autoritatea contractantă a comandat produse de balastieră. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de furnizori

Firma de întreținere a spațiilor verzi, din subordinea Primăriei Iași, continuă campania de achiziții. Pe data de 26.03.2021, Servicii Publice Iași (SPI) SA organizează o licitație pentru achiziția mai multor loturi de agregate de balastieră. Contractul are o valoare estimată de 381.800 lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro.

„Produsele se vor livra, obligatoriu, în conformitate cu specificațiile tehnice. Produsele vor respecta toate prevederile legale și actele normative specifice aflate în vigoare la data expedierii la beneficiar. Produsele care nu respectă prevederile legilor și actelor normative specifice vor fi considerate neconforme. Transportul va fi efectuat pe costurile și pe răspunderea furnizorului, la depozitul autorității contractante din Iași. La descărcare va participa și un delegat din partea furnizorului. Taxele legale privind circulația pe drumurile publice vor fi suportate de către furnizor. Livrările se vor face eșalonat, în funcție de comenzile emise de beneficiar, pe toată perioada de derulare a contractului, de luni până vineri, respectând orarul: 08:00 – 15:00”, se arată în caietul de sarcini.

SPI a stabilit necesarul, cantitățile ce trebuie furnizate de către firma contractată

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru, în funcție de necesarul stabilit pentru susținerea activităților zilnice. Necesarul constă în 11.50 metri cubi de pietriș, între 4 și 32 mm, nisip (0 – 4mm) – 3.000 metri cubi, balast – 1.500 metri cubi.

„Aspect: omogen din punct de vedere a compoziției mineralogice, compacității și răspândirii componenților mineralogici, fără să prezinte zone alterate sau cu început de alterare fizică sau chimică; Componenți mineralogici: să nu conțină minerale ca pirita, limonite, oxizi de fier, săruri solubile etc. în cantități care să determine alterarea rocii în timp. În cazul utilizării lor în prezența cimenturilor nu trebuie să conțină silice microcristalină sau amorfă care reacționează cu alcaliile din cimenturi”, se arată în descrirea loturilor de nisip.

SPI cumpără pământ pentru sera din zona Tudor Neculai

Nu în ultimul rând, recent, SPI a finalizat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de turbă blondă, necesare pentru dezvoltarea plantelor din pepiniera amenajată în zona Tudor Neculai. Prevederea bugetară a procedurii a fost de 201.600 de lei, fără TVA, adică 40.000 de euro. Licitația a fost câștigată de către societatea Garden Store SRL. Necesarul este de 657.000 de litri. SPI are dreptul să verifice calitatea produselor furnizate, prin analize de laborator sau teste pentru determinarea conformității.

„Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe întreaga durată a sezonului de plantări”, se arată în documentația procedurii.

În 2020, SPI a cumpărat pământ pentru gazonul din oraș. Turba se poate furniza și în saci cu o capacitate de 250 de litri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`