Prima pagină » Local » Servicii Publice Iași pregătește plantarea de primăvară ! Materialul săditor costă peste 100.000 de euro
Servicii Publice Iași pregătește plantarea de primăvară ! Materialul săditor costă peste 100.000 de euro

Servicii Publice Iași pregătește plantarea de primăvară ! Materialul săditor costă peste 100.000 de euro

02 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Firma municipalității ieșene care se ocupă de amenajarea spațiilor verzi pornește campania anuală de achiziții. Mai multe loturi de material săditor vor fi achiziționate la începutul lunii februarie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Servicii Publice Iași (SPI) SA pregătește campania de primăvară. Pe data de 10.02.2021, societatea din subordinea primăriei lansează licitația pentru furnizarea mai multor loturi de material săditor: baby plant anuale și bienal. Prevederea bugetară este de 637.849 lei, fără TVA, aproximativ 130.000 euro.

„Materialul săditor floricol trebuie să fie în ghivece/tăvițe alveolare, să fie sănătos, uniform, bine dezvoltat, cu o creștere viguroasă, la dimensiunile și specificațiile solicitate în anexe. Materialul săditor floricol trebuie să prezinte, la data livrării, stadiul de dezvoltare specificat în anexe, caracteristic pentru fiecare specie în parte. Materialul săditor floricol la ghivece/tăvițe alveolare ce se va achiziționa va respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea soiului va fi de sută la sută și forma prezentată va fi compactă. Materialul săditor floricol trebuie să fie făra urme de atac de boli sau dăunatori, uniform pentru dimensiunile/stadiul de dezvoltare solicitate, să nu prezinte porțiuni lipsă, uscate sau deteriorate, să fie curate”, se arată în caietul de sarcini.

SPI SA a intervenit și pentru toaletarea copacilor din municipiul Iași.

Materialul săditor va fi transportat în condiții speciale

Printre soiurile solicitate se numără: Gazania Maggy Big Mix, Dahlia Hybrida Fiona Mix, Canda Indica Cannova, Begonia Hibrida Big Red, Sunpatiens Vigorous Scarlet, Nicotiana Smokie Mix.

„Materialul săditor floricol trebuie transportat cu mijloace de transport prevăzute cu sistem de aclimatizare, pentru ca acestea să nu sufere șocuri termice pentru a nu influența negativ creșterea și dezvoltarea acestora. Când transportul este făcut cu un vehicul acoperit, acesta va fi prevăzut cu sistem de ventilare pentru a preveni orice deshidratare, condens sau șoc termic în timpul transportului. În timpul transportului, furnizorul va avea grijă să prevină ruperea, uscarea și deteriorarea materialului săditor. La sosirea la locul depozitării, materialul va fi verificat dacă a fost transportat corect. Dacă materialul este uscat, deteriorat, sau necorespuzător cerințelor, benefeciarul va respinge materialul deteriorat”, se mai arată în documentația procedurii.

Servicii Publice Iași SA a lucrat cu societăți din județul Ilfov

În 2020, Servicii Publice Iași SA a organizat licitații asemănătoare. Atunci, a fost lansată licitația pentru furnizarea unui număr de 306.850 bulbi. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Ro-Verde Landscaping SRL este cea mai bună. Societatea din Ilfov a participat cu o ofertă de 222.145 lei, fără TVA, adică 47.000 euro. Oferta societății Paul Flowers SRL nu a fost acceptată. Firma este deținută de doi asociați: Ion Olteanu și Cătălin Marius Vișan. Conform ultimelor date financiare, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 25.094.255 lei, profit de 625.538 lei, datorii de 24,1 milioane lei, cu un număr de 228 angajați. Bulbii trebuiau să fie din familiile Tulipa Fosteriana (lalele), Tulipa Fringed, Tulipa Single Early, Tulipa Mixt, Narcissus Double, Freesia etc. Bulbii au fost folosiți în campania din toamna anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *