Prima pagină » Economic Local » Servicii Publice Iași cumpără un milion de flori, în valoare de 250 de mii de euro. Achiziția va fi asigurată din bugetul primăriei: „Lalelele care vor înflori la primăvară sunt din Olanda” – FOTO

Servicii Publice Iași cumpără un milion de flori, în valoare de 250 de mii de euro. Achiziția va fi asigurată din bugetul primăriei: „Lalelele care vor înflori la primăvară sunt din Olanda” – FOTO

12 ian. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Economic Local

Servicii Publice Iași va cumpăra un milion de flori pentru suma de 250 de mii de euro. Acestea vor fi crescute în serele companiei, după care vor fi plantate prin toate cartierele din municipiu

Licitația abia a fost lansată de compania Servicii Publice, iar acum se așteaptă ofertele. Vorbim aici despre panseluțe, begonii, magnolii, Canna sau dalii. Scopul pentru această achiziție este de a înfrumuseța domeniul public din municipiul Iași. Florile sunt aduse de furnizori din România, fiind într-o stare de creștere, iar după dezvoltare vor fi replantate în oraș.

Servicii Publice Iași va cumpăra un milion de flori

Stadiul de dezvoltare a florilor trebuie să fie între 4 și 6 săptămâni, cu 4 săptămâni înainte de înflorire. Acestea sunt plantate în serele de la Servicii Publice, după care vor fi replantate în oraș. Plantele vor fi de toate culorile, iar cele mai multe sunt begoniile și panseluțele. Termenul pentru depunerea ofertelor este 2 februarie 2024.

„Deocamdată a fost făcută licitația și așteptăm să vedem care va fi furnizorul. Este ca un răsad, nu sunt flori propriu-zise, este vorba despre baby plant. Acum avem și în serele noastre mușcate, petunii care sunt în curs de producție, lucrăm la o capacitate de 40 la sută”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice Iași.

Lalelele sunt aduse direct din Olanda

În Uniunea Europeană, peste 80 la sută din bulbii de flori sunt aduși din Olanda, fiind vândute în valoare de 80 de milioane de euro. Astfel, reprezentații de la Servicii Publice aduc bulbii direct de la sursă, de la Bursa de flori din Olanda. În această primăvară, ieșenii se pot bucura de minunatele plante care au fost deja plantate.

„În ceea ce privește bulbii de lalele, i-am achiziționat direct noi din Olanda. Anul trecut am adus 240.000 de bulbi pe care i-am plantat în toamnă, iar în primăvară urmează să înflorească. La bulbi este o achiziție directă, facem o analiză de piață la mai mulți furnizori, am fost la târguri, am luat contact cu ei și găsim cea mai bună ofertă. Care are gama noastră de flori pe care le dorim ne face o ofertă. Pentru acestea a costat undeva la 20 de mii de euro, este mult mai ieftin să iei direct din Olanda”, a încheiat Laurențiu Ivan.

Compania Servicii Publice Iași achiziționează un milion de flori pentru a fi plantate în cartierele din municipiul Iași. Investiția ajunge până la 250 de mii de euro, fără TVA, iar banii vor fi asigurați de Primăria Iași.

Comentarii
  • Dar panseluțe nu cumpără Chizdica, doar lalele anul ăsta? Când era la PSD planta trandafiri. Cu banii ăștia putea regla semafoarele care merg ca naiba și măcar rămânea ceva pentru oraș, așa au și câinii unde să-și facă nevoile printre lalele. Țăran prost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *