Prima pagină » Economic Local » Servicii Publice Iași cumpără pietriș și nisip! Contractul are o valoare de 75.000 de euro
Servicii Publice Iași cumpără pietriș și nisip! Contractul are o valoare de 75.000 de euro

Servicii Publice Iași cumpără pietriș și nisip! Contractul are o valoare de 75.000 de euro

03 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Pentru desfășurarea activităților zilnice, Servicii Publice Iași SA cumpără nisip și pietriș. Procedura este programată la mijlocul lunii septembrie 2021. Prețul cel mai scăzut este un criteriu de departajare în cadrul licitației organizate de autoritatea contractantă

Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate aflată în subordinea Primăriei, continuă programul de investiții. Pe data de 12.09.2021 este programată licitația pentru achiziția unui număr de două loturi de pietriș și nisip. Produsele vor fi folosite în cadrul activității zilnice a societății. Valoarea estimată a contractului este de 367.200 lei, fără TVA, aproape 75.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

„Termenul de livrare a produselor la destinația finală este de maximum 48 de ore de la transmiterea comenzii de către furnizor. Dacă la recepție se constată eventualele deficiențe cantitative și/sau calitative, acestea se vor rezolva de către furnizor în maximum 24 de ore de la constatare, termen cu care se decalează și efectuarea plății. În cazul în care se constată două abateri succesive (deficiențe cantitative și/sau calitative sau livrare întârziată), autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a rezilia contractul unilateral. La livrare, produsele vor fi insoțite de următoarele documente: factura fiscală sau aviz de expediție (după caz), declarație de conformitate, rapoarte de încercare/testare, documente de certificare a calității întocmite în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare”, se arată în caietul de sarcini. În trecut, au fost organizate achiziții similare.

Autoritatea contractantă a stabilit cantitățile de materiale

Contractul cu SPI se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. În ceea ce privește lotul care conține pietriș, cantitatea maximă solicitată este de 1.700 de metri cubi cu dimensiuni de la 4 la 32 mm. În ceea ce privește lotul de nisip, cantitatea solicitată este de 3.000 de metri cubi, cu o granulație de 0 – 4 mm.

„Produsele se vor livra, obligatoriu, în conformitate cu specificațiile tehnice menționate. Produsele vor respecta toate prevederile legale și actele normative specifice aflate în vigoare la data expedierii la beneficiar. Produsele care nu respectă prevederile legilor și actelor normative specifice vor fi considerate neconforme. Transportul va fi efectuat pe costurile și pe răspunderea furnizorului, la depozitul autorității contractante din Iași, str. Valea Adâncă, nr. 41. La descărcare va participa și un delegat din partea furnizorului. Taxele legale privind circulația pe drumurile publice vor fi suportate de către furnizor”, se mai arată în documentația procedurii.

SPI a alocat 56.000 de euro pentru achiziția a două autobasculante

Nu în ultimul rând, SPI a demarat licitația pentru achiziția unui număr de două autobasculante ce vor fi folosite în activitatea zilnică. Prevederea bugetară este de 280.000 lei, fără TVA, aproape 56.000 euro. La procedură s-au prezentat două societăți: Ati Motors Holding SRL (Iași) și ADC Master Auto Service SRL (Argeș). Cele două autobasculante vor fi dotate cu benă basculabilă și folosite pentru transportarea mărfurilor. Conform caracteristicilor tehnice, vehiculele trebuie să fie dotate cu motor Diesel, putere motor 100 CP – 150 CP, capacitate cilindrică: 1.990 cmc – 2.300 cmc, nivel emisii – minimum EURO 6, sistem de frânare servo – asistat – dublu circuit, cutie de viteze manuală – 6+1 trepte, frână siguranță pe axa spate etc. În 2019, SPI a cumpărat alte loturi de utilaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *