Prima pagină » Local » Servicii Publice Iaşi cumpără o autocisternă în valoare de 550.000 de lei

Servicii Publice Iaşi cumpără o autocisternă în valoare de 550.000 de lei

30 iul. 2024, 13:53,
BZI.ro, în Local

Servicii Publice Iaşi a lansat o licitație publică pentru cumpărarea unei autocisternă a cărei valoare se ridică la suma de 550.000 de lei. Sunt mai multe condiții pe care ofertantul trebuie să le respecte, printre care enumerăm obligativitatea asigurării unui service la o distanță de maxim 200 de kilometri.

În urmă cu câteva luni, o firmă din Iași a furnizat un milion de flori la Servicii Publice Iași, flori care au fost folosite în tot orașul în perioada Paștelui.

Servicii Publice Iaşi cumpără o autocisternă în valoare de 550.000 de lei

Conform licitației publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Servicii Publice Iaşi cumpără o autocisternă în valoare de 550.000 de lei. Autocisterna trebuie să respecte câteva criterii esențiale, printre care și asigurarea reparațiilor necesare în perioada de garanție care trebuie să fie de minim 24 de luni:

” Termenul de garanţie pentru produsul contractat va fi de minim 24 de luni de la data punerii în funcţiune, respectiv semnarea procesului verbal de recepţie de către reprezentanţii autorităţii contractante.
În perioada de garanţie, ofertantul va trebui să asigure mentenanţa autocisternei, toate intervenţiile necesare în mod gratuit, pentru a repara defecţiunile în timp, datorită unor probleme de fabricare sau montare. Dacă apar defecţiuni din cauza modului de exploatare, ofertantul are obligaţia de a asigura service-ul, pe cheltuiala Autorităţii Contractante. Perioada de intervenţie pentru constatarea unei defecţiuni este de maxim 24 de ore de la notificarea scrisă/telefonică a achizitorului, durata de soluţionare a defecţiunii este de maxim 3 zile de la constatarea ei. Perioada de garanţie se va prelungi automat cu perioada de nefuncţionare datorată defecţiunilor survenite pe garanţie.” se arată în caietul de sarcini publicat de Servicii Publice Iași.

Ce dotări trebuie să aibă autocisterna achiziționată de Servicii Publice Iași

Proiectul vehiculului descris include dimensiuni și mase care variază între 3800 mm și 4100 mm pentru ampatament, 7000 mm și 7500 mm pentru lungime, o lățime maximă de 2450 mm și o înălțime între 2800 mm și 3100 mm, cu o greutate totală maximă autorizată între 15000 kg și 16000 kg.

Motorul Diesel are o putere între 180 kW și 210 kW, o capacitate cilindrică între 7000 cmc și 8000 cmc, respectă normele de emisii EURO 6 și este echipat cu sistem Common Rail și injecție directă, iar cutia de viteze are minim 8 rapoarte. Sistemul de frânare include frâne pe discuri față și spate, ABS, EBS, ESP, și direcția este servo-asistată.

Cabina este rabatabilă manual, cu suspensie mecanică, iar scaunele sunt cu suspensie pneumatică pentru șofer și mecanică pentru pasager. Suspensia față utilizează arcuri parabolice, iar suspensia spate folosește arcuri foi multiple.

Suprastructura cisternei include un rezervor de minim 8000 litri, fabricat din metal cu grosime minimă de 4 mm, echipat cu două pompe de apă, una pentru joasă presiune și alta pentru înaltă presiune, și instalații de spălare și stropire cu rampe față și spate.

Dotările suplimentare includ tahograf, radio cu USB, afișaj computer bord, priză 12V, stingător auto, trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și închidere centralizată, toate acestea contribuind la un vehicul robust, destinat sarcinilor grele, echipat cu tehnologie modernă pentru performanță și siguranță optimă. Așadar, autocisterna în valoare de 550.000 de lei care va fi cumpărată de Servicii Publice Iaşi trebuie să respecte aceste cerințe minimale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024