Prima pagină » Economic Local » Servicii Publice Iași cumpără autobasculante de ultimă generație! Contractul are o valoare de 56.000 de euro
Servicii Publice Iași cumpără autobasculante de ultimă generație! Contractul are o valoare de 56.000 de euro

Servicii Publice Iași cumpără autobasculante de ultimă generație! Contractul are o valoare de 56.000 de euro

04 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Parcul auto din dotarea Servicii Publice Iași SA va fi extins cu două autobasculante. La procedura demarată au fost depuse oferte din partea a două firme din Iași și Argeș. Un criteriu de departajare în cadrul licitației este prețul cel mai mic ofertat

Noi investiții sunt anunțate la Servicii Publice Iași (SPI) SA, societatea subordonată Primăriei Iași. Recent, a fost lansată licitația pentru achiziția unui număr de două autobasculante ce vor fi folosite în activitatea zilnică. Prevederea bugetară este de 280.000 lei, fără TVA, aproape 56.000 de euro. La procedură s-au prezentat două societăți: Ati Motors Holding SRL (Iași) și ADC Master Auto Service SRL (Argeș). Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Ofertantul trebuie să dețină unitate service în municipiul Iași, precum și un echipaj mobil pentru intervenție, în maximum 24 ore de la notificarea unei defecțiuni. În cazul în care nu deține service agreat sau contract de service cu un operator economic agreat din municipiul Iași, ofertantul va prezenta un angajament prin care să se oblige și să suporte toate cheltuielile aferente transportului autovehiculului și/sau echipamentului ofertat (șofer, carburant, ad-blue, rovinietă, etc.) tur-retur, în perioada de garanție, din Iași până în localitatea unde deține service agreat sau deține contract cu operator service agreat”, se arată în caietul de sarcini.

Autobasculantele vor fi folosite pentru transportul mărfurilor

Cele două autobasculante vor fi dotate cu benă basculabilă și folosite pentru transportarea mărfurilor. Conform caracteristicilor tehnice, vehiculele trebuie să fie dotate cu motor Diesel, putere motor 100 CP – 150 CP, capacitate cilindrică: 1.990 cmc – 2.300 cmc, nivel emisii – minimum EURO 6, sistem de frânare servo-asistat – dublu circuit, cutie de viteze manuală – 6+1 trepte, frână siguranță pe axa spate etc.

„Reparațiile (remedierea defecțiunilor), ce fac obiectul garanției, vor fi executate gratuit, cu respectarea termenului în care vor fi executate acestea, termen ce va fi convenit cu achizitorul la data constatării defecțiunilor de către furnizor. Pentru imobilizări mai mari de cinci zile lucrătoare, ofertantul va asigura autovehicul similar la schimb, în caz contrar va achita contravaloarea daunelor și penalităților cauzate de neexecutarea serviciilor de către autoritatea contractantă. Reviziile tehnice obligatorii, la termenele convenite cu furnizorul, vor fi efectuate în maximum 48 de ore de la notificarea primită de la achizitor”, se mai arată în documentația procedurii.

Achiziții similare au fost organizate de SPI și în anul 2019.

SPI a încheiat contractul pentru achiziția mai multor cantități de pământ

Totodată, recent, SPI a finalizat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de turbă blondă, necesare pentru dezvoltarea plantelor din pepiniera amenajată în zona Zona Tudor Neculai. Prevederea bugetară a procedurii este de 201.600 lei, fără TVA, adică 40.000 de euro.

„Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe întreaga durată a sezonului de plantări”, se arată în documentația procedurii.

Procedura a fost câștigată de către societatea Garden Store SRL. Necesarul este de 657.000 de litri. Turba se poate furniza și în saci cu o capacitate de 250 de litri. SPI are dreptul să verifice calitatea produselor furnizate, prin analize de laborator sau teste pentru determinarea conformității. În 2020, SPI a cumpărat pământ pentru gazonul din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *