Prima pagină » Titlurile zilei » Servicii de proiectare la prețuri exorbitante: Altă pomană de sute de mii de lei pentru cel mai bun prieten al primarului!

Servicii de proiectare la prețuri exorbitante: Altă pomană de sute de mii de lei pentru cel mai bun prieten al primarului!

07 nov. 2022, 02:00, 7 ,
Adnana Gafton în Titlurile zilei

Cel mai bun prieten al lui Benoni Moruzi lovește din nou. Primarul comunei Aroneanu îi oferă lui Dragoș Samoilă un contract în valoare de 185.000 de lei pentru servicii de proiectare. Afaceristul va primi peste 37.000 de euro sub aspectul dezvoltării drumurilor din comună și pentru asistența tehnică pe care firma lui o va oferi Primăriei Aroneanu

Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu, și partenerul preferat de afaceri, Dragoș Samoilă, împart banii comunei. Un contract în valoare de 185.000 de lei a fost primit zilele trecute de una dintre firmele pe care le deține Samoilă. Nu ar fi prima dată când cei doi colaborează. Petreceri cu ștaif susținute de cei doi au loc constant în restaurantul Liria Events. Recent, parcela pe care complexul se află va fi proprietatea lui Dragoș Samoilă prin contract de vânzare-cumpărare între UAT Aroneanu și acesta, cu încălcarea flagrantă a legii.

imagine platforma licitatii online

Dragoș Samoilă a primit 185.000 de lei de la Benoni Moruzi pentru un contract fictiv de servicii de proiectare

„O atenție“ de 185.000 de lei pentru cel mai bun prieten al primarului

 Benoni Moruzi costum negru cu microfon in mana

Benoni Moruzi a mai oferit un contract de achiziție cu o valoare enormă lui Dragoș Samoilă

Dragoș Samoilă, afaceristul cu mare succes în comuna Aroneanu, își umple conturile din contractele cu primăria păstorită de Benoni Moruzi.

Pe 28 octombrie 2022, acesta a mai prins un contract cu Primăria comunei Aroneanu. Pentru suma de 185.000 de lei, ceea ce înseamnă 37.840 de euro, Samoilă oferă „Servicii de proiectare – Actualizare PTH și asistență tehnică pentru drumuri“, adică dă niște hârtii pe care le are deja făcute și în care doar schimbă o denumire…

Oferta a fost publicată de Primăria comunei Aroneanu în data de 28 octombrie 2022, la ora 11:55, în sistemul electronic de licitații. Aceasta a fost acceptată la ora 12:56, în aceeași zi, la diferență de aproximativ o oră.

Firma cu care Dragoș Samoilă a câștigat această licitație este S.C Samyx Smart System S.R.L. Este vorba despre o firmă înființată în anul 2009. După cum prezintă site-ul oficial al firmelor din România, din anul 2009 și până acum, Dragoș Samoilă a avut unul sau doi angajați, dar cifrele de afaceri înregistrate în toți anii de activitate sunt colosale. În 2013 și 2014 a înregistrat peste 600.000 de lei ca cifră de afaceri. Multitudinea de firme pe care le deține îi permit lui Samoilă diferite artificii financiare pentru a-și acoperi afacerile dubioase.

 Dragos Samoila in camasa alba

Dragoș Samoilă a înființat S.C Samyx Smart System S.R.L. în 2009

Contracte fictive pe sute de mii de lei

screenshot site lista firme

Dragoș Samoilă a înregistrat sume exorbitante ca și cifră de afaceri

Contractele pe care Dragoș Samoilă le are cu Primăria Aroneanu sunt furnizate în mod direct de către Benoni Moruzi. Acesta îi oferă pe bandă rulantă celui mai bun prieten al său contracte de sute de mii de lei. O astfel de pomană a făcut pentru Dragoș Samoilă și Andrei Tabarcea. Cei doi au primit de curând de la Benoni Moruzi câte 20.000 de lei doar pentru depunerea ofertelor pentru niște proiecte.

Pentru cei 185.000 de lei pe care Benoni Moruzi îi oferă, firma lui Dragoș Samoilă ar trebui să desfășoare activități de proiectare și inginerie pentru actualizarea proiectului tehnic și pentru a beneficia de asistența tehnică din partea proiectantului în privința proiectului „Modernizare drumuri de interes local în comuna Aroneanu, județul Iași”.

O altă golănie comisă recent de Benoni Moruzi este vânzarea unei bucăți considerabile din lacul Aroneanu. Parcela T58, pe care afaceristul Dragoș Samoilă are luxosul restaurant Liria Events, îi va fi atribuită prin contract de vânzare-cumpărare pentru suma de 123.500 de euro.

Cel mai bun prieten al primarului va primi acum 185.000 de lei de la acesta, iar astfel își va amortiza o parte din cheltuiala pe care o are după cumpărarea părții din lacul Aroneanu.

Comentarii
  • Oare câte i se permit acestui șmecher să facă? Nu se sesizează chiar nimeni

  • Numai cadravre lasa in urma, deja Curtea de Conturi a lansat plangeri pentru prejudicii pe asa zisa ”asistenta de santier” pentru Mironeasa, Scheia, Scanteia, Tibanesti…

    O sa ajunga la bulau….ce vindea acum 2 luni cu 132 mii lei, acum vinde cu 270…..

  • Vând comuna asta cum vrea mușchiul meu, oricum nu îmi face nimeni nimic cât am sprijinul lui Costelus

  • De unde vinde el lacul, l-a moștenit?

  • Moruzi e cârpa cu care PNL-iștii își fac nestingherit mersurile fără să se expună, fraierul prost va ajunge la pușcărie și nimeni nu-l va recunoaște.

  • piromanul de serviciu

    Le dăm foc la coșmelie, stai să vină o nuntă mai mare…..

  • Eu nu inteleg de ce va luati de galbeni, mai au un pic si predau stafeta la rosii, trebuie sa culeaga si ei ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *