Prima pagină » Local » Șervețelele umede înfundă canalizarea: Ce nu trebuie să aruncăm în WC!
Șervețelele umede înfundă canalizarea: Ce nu trebuie să aruncăm în WC!

Șervețelele umede înfundă canalizarea: Ce nu trebuie să aruncăm în WC!

01 feb. 2022, 02:00,
George Popa în Local

Majoritatea ieșenilor aruncă în vasul de toaletă diferite produse de igienă. Cel mai adesea, aceștia aruncă șervețele umede care înfundă canalizarea. Pe lângă aceste șervețele, în vasul de toaletă ajung și alte produse de igienă cum ar fi bețișoarele de urechi, măști de protecție de unică folosință, cârpe, dar și alte produse de tipul deșeurilor alimentare.

ApaVital trage un semnal de alarmă și îndeamnă ieșenii să fie mai atenți la produsele pe care le aruncă în vasul de toaletă și care ulterior ajung în canalizare. Cel mai adesea, ieșenii aruncă în toaletă șervețele umede care înfundă canalizarea. Specialiștii de la ApaVital explică consecințele pe care le au diferitele produse de igienă care ajung în canalizare.

„Șervețelele umede sunt realizate dintr-o țesătură de vâscoză-poliester rezistentă la rupere, fibrele fiind interconectate mecanic și, prin urmare, sunt extrem de rezistente“, spun reprezentanții ApaVital.

Nu numai șervețelele umede înfundă canalizarea. Ce mai aruncă ieșenii la toaletă

Pe lângă șervețelele umede, ieșenii preferă să arunce în toaletă și alte produse de igienă și diferite resturi alimentare. Toate acestea duc la înfundarea canalizărilor și, totodată, provoacă daune stațiilor de pompare a apelor uzate. Reprezentanții ApaVital au încercat să aducă la cunoștința ieșenilor o listă de produse care nu ar trebui să ajungă niciodată în canalizare.

„Lista produselor care nu trebuie să ajungă în rețeaua de canalizare mai cuprinde bețișoarele de urechi, scutecele, alte produse de igienă intimă, măștile de protecție, mănușile de unică folosință, cârpele, uleiul, zațul de cafea, nisipul de la litiera pisicilor, resturile alimentare grosiere. Toate aceste deșeuri înfundă rețeaua de canalizare și pot determina defectarea pompelor de la stațiile de pompare a apelor uzate“, au mai spus reprezentații companiei de apă și canal.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au scris despre sistemul de canalizare care va fi extins între Podu Iloaiei și Târgu Frumos.

ApaVital a făcut un apel și la ieșenii care golesc fosa septică în canalizare

ApaVital a făcut un apel la cetățenii care folosesc fose septice sau alte sisteme de colectare a apei uzate să nu le golească în sistemul de canalizare sau în alte moduri ilegale. Dacă aceștia nu țin cont de îndemnul furnizorului de apă și canalizare, riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 4.000 de lei.

În ultimii ani, ApaVital a executat mai multe proiecte publice prin care a venit în ajutorul cetățenilor prin colectare și epurarea apelor uzate provenite din gospodăriile populației. Mai mult de atât, ApaVital a creat condițiile tehnice necesare pentru conectarea locuințelor la rețelele publice de canalizare. Cu toate acestea, echipele ApaVital au constatat că, de multe ori, ieșenii nu se racordează la rețeaua de canalizare și folosesc fose septice.

În plus, utilizatorii acestor fose apelează la diferite metode ilegale sau la diferite firme neautorizate pentru a le goli. Aceste fose septice golite neconform afectează canalizarea și mediul la fel de mult ca șervețelele umede care înfundă canalizarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`