Prima pagină » National » Serul Pifzer poate fi ținut timp de o lună la frigider
Serul Pifzer poate fi ținut timp de o lună la frigider

Serul Pifzer poate fi ținut timp de o lună la frigider

18 mai 2021, 10:04,
Alexandru Ifrim, în National

Veşti pentru cadrele medicale, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că imediat după ce vaccinurile împotriva Covid-19 s-au dezgheţat, flacoanele care nu au fost deschise ar putea fi ţinute la frigider timp de o lună. Momentan dozele de imunizare au o limită de 5 zile.

În urma acestei noi îmbunătăţiri, se aşteptă ca modificarea să aibă un impact mult mai mare în campania de vaccinare din Uniunea Europeană. Cele mai mari probleme în campania de vaccinare sunt din cauza transportului şi a depozitarii serului de imunizare.

Din cauza cerinţelor de depozitare a vaccinului creat de către cei de la Pfizer, aceste dificultăţi au fost întâmpinate în anumite părţi ale lumii.

Canada va vaccina copii între 12 şi 15 ani

În luna februarie 2021, Statele Unite ale Americii au aprobat transportul şi depozitarea serului de imunizare împotriva Covid-19 la temperaturile standard de congelator -15 până la -25 grade Celsius timp de două săptămâni. Înainte de apariţia noilor cerinţe serul anti-Covid-19 trebuiau ţinute la temperaturi intre -80 şi -60 grade Celsius.

Vecinii americanilor au autorizat la începutul lunii mai utilizarea vaccinului Pfizer pentru minori. Canadieni au decis imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, aceştia devenind prima ţară care vor vaccina împotriva Covid-19 această categorie de vârstă.

Unii medici din SUA sunt de acord pentru imunizarea copiilor

Medicii din întreaga lume sunt împărţiţi în două categorii, cei care sunt pentru împotriva vaccinării acestei categorii de vârstă, deoarece sunt de părere că alte categorii de vârstă ar putea primi serul de imunizare. Iar cea de-a doua categorie de medici sunt pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani.

După ce FDA a autorizat serul Pfizer , în Statele Unite ale Americii a început imunizarea copiilor de peste 12 ani. Americanii au imunizat peste 80 de milioane de copii sub 18 ani. Medciul pediatruu Yvone Maldonado susţine imunizarea copiilor, argumentul principal este numărul ridicat de infectări cu Covid-19 a copiilor.

„Copiii se infectează de fapt şi am văzut peste trei milioane şi jumătate de copii din SUA infectaţi cu SARS-COV-2 mii de spitalizări şi între trei şi şase sute de decese. COVID-19 se află în prezent în primele 10 cauze ale deceselor la copii de când a început pandemia”, a spus prof. Yvonne Maldonado, medic pediatru, epidemiolog, Universitatea Stanford School of Medicine.

România vrea să imunizeze copiii

Autorităţile din România se pregătesc pentru imunizarea copiilor. Valeriu Gheorghiţă, responsabilul ce campania de vaccinare în România a afirmat că ţara noastră este pregătită să imunizeze copiii. Numărul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani este de aproximativ 800.000 de copii. Medicii au declarat că sunt doze de vaccinare suficiente pentru a imuniza copiii.

„Depinde foarte mult de momentul la care se acordă acea autorizare de punere pe piaţă. Sigur, avem o reţea suficient de variată, în momentul de faţă, de centre de vacinare, încât să permitem accesul şi vaccinarea tuturor celor care îşi doresc să se vaccineze din acea grupă de vârstă. Mai mult sau mai puţin, vorbim de circa 800.000 de copii care sunt în această grupă de vârstă 12-15 ani, avem suficiente doze, deci se poate asigura fără probleme vaccinarea lor în măsura în care părinţii înţeleg importanţa vaccinării”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *