Prima pagină » Razboi în Ucraina » Serghei Șoigu susține că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară”
Serghei Șoigu susține că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară”

Serghei Șoigu susține că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară”

23 oct. 2022, 17:01, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a discutat duminică la telefon cu omologul său francez Sebastien Lecornu despre situaţia din Ucraina, situaţie care „are o tendinţă spre o escaladare necontrolată”, informează AFP şi Reuters.

Serghei Şoigu „i-a împărtăşit omologului său francez îngrijorările sale legate de eventualele provocări din partea Ucrainei, prin recurgerea la o «bombă murdară»”, însă fără a oferi dovezi în susţinerea afirmaţiilor că Ucraina ar putea folosi o astfel de armă.

Cei doi miniştri au discutat despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid

Cei doi miniştri au discutat despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid, a informat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

„Există în continuare o tendinţă către o escaladare necontrolată”, adaugă comunicatul MApN rus.

Aşa-zisa „bombă murdară” combină explozivi tradiţionali cu materialele radioactive şi are, prin urmare, un efect dublu: provoacă o explozie şi contaminează radioactiv zona, informează Agerpres.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin și omologul său rus Serghei Șoigu au vorbit vineri

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin și omologul său rus Serghei Șoigu au vorbit vineri, au confirmat ambele țări. Ambele părți au spus că a fost discutată situația din Ucraina. După conversația lor anterioară din mai, Austin și-a îndemnat omologul său să solicite o încetare imediată a focului, o cerere care nu a fost menționată de data aceasta.

Este prima dată când au raportat o conversație de la un apel din 13 mai.

Ministerul rus al Apărării a spus că „s-au discutat probleme actuale de securitate internațională, inclusiv situația din Ucraina”.

Austin a „subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare

Secretarii Apărării din SUA și Rusia au vorbit într-un apel telefonic, într-un moment rar de contact la nivel înalt între cele două țări de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

După apelul de vineri, Pentagonul a spus că Austin a „subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare pe fondul războiului în curs împotriva Ucrainei”.

Comentarii
  • murdar este razboiul pornit de voi teroristilor si criminalilor si ptr asta ve-ti plati mai devreme sau mai tarziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *