Prima pagină » Razboi în Ucraina » Serghei Lavrov susține că SUA au creat o amenințare la adresa Moscovei
Serghei Lavrov susține că SUA au creat o amenințare la adresa Moscovei

Serghei Lavrov susține că SUA au creat o amenințare la adresa Moscovei

01 dec. 2022, 21:00, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că SUA au creat o amenințare existențială la adresa Moscovei prin participarea directă la conflictul din Ucraina și au intrat într-un război de cuvinte cu liderii occidentali la o întâlnire de securitate la nivel înalt din Polonia.

El a avertizat, de asemenea, despre un risc imens de izbucnire a unui potențial război nuclear.

Lavrov a respins ideea că Rusia a renunțat la contactul cu SUA

Vorbind la o conferință de presă de joi, Lavrov a respins ideea că Rusia a renunțat la contactul cu SUA.

Referindu-se la înființarea NATO în 1949, el a spus că Lord Ismay, primul secretar general al alianței, este hotărât să țină Rusia în afara Europei, permițând în același timp SUA să își mențină prezența acolo. După decenii, el a susținut că SUA dețineau controlul asupra Europei după ce a înrobit continentul.

„Ne amintim cum s-a format NATO”, a spus el. „Domnul Ismay a dedus o formulă – să țină Rusia departe de Europa, America în Europa și Germania sub control. Americanii au înrobit toată Europa și au ținut sub control nu numai Germania, ci întreaga UE.”

Ministrul rus susține că Rusia a văzut cum „Occidentul a atras Ucraina în NATO”

În perioada premergătoare conflictului din Ucraina, Lavrov a spus că Rusia a văzut cum „Occidentul a atras Ucraina în NATO” și a susținut că apelul Moscovei pentru garanții împotriva extinderii alianței militare a căzut în ureche.

„Am văzut cu câtă perseverență tragea Occidentul Ucraina în NATO, ceea ce era o linie roșie evidentă pentru Rusia pe care o cunoșteau de mulți ani. Ne-am propus să renunțăm la extinderea NATO și să cădem de acord asupra garanțiilor de securitate specifice pentru Ucraina, pentru Rusia și pentru UE”, a spus el.

El a adăugat că cererea Moscovei ca NATO să înceteze extinderea a fost respinsă.

„Ni s-a spus un singur lucru: „Fiecare țară, în primul rând Ucraina, are dreptul de a se alătura NATO și nu se poate face nimic în această privință”, a spus el.

Guvernul rus este pregătit să joace un rol responsabil în controlul armelor nucleare

Cu privire la perspectiva izbucnirii unui război nuclear, el a spus că există o posibilitate foarte reală.

„Riscul ca o confruntare non-nucleară între puterile nucleare să se transforme într-un război nuclear este imens”, a spus el.

El a spus că guvernul rus este pregătit să joace un rol responsabil în controlul armelor nucleare. Dar el a spus că nu va fi posibil să discutăm despre stabilitatea nucleară ignorând implicarea Occidentului în Ucraina.

„Este foarte clar că este imposibil să discutăm astăzi despre stabilitatea strategică, ignorând tot ce se întâmplă în Ucraina”, a spus el. „Pentru că scopul în Ucraina a fost declarat – nu salvarea democrației ucrainene, ci învingerea Rusiei pe câmpul de luptă sau chiar distrugerea Rusiei”.

Comentarii
  • „Americanii au înrobit toată Europa și au ținut sub control nu numai Germania, ci întreaga UE.” ba esti nebun? dar ei ce pzd mamii lor au facut din ’47 o data cu retragerea armatei rosii? nu au inrobit state cu comunismul si ideologia lor marxista in: Germania de Est, Iugoslavia, Romania, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria, Somalia, Albania, Mongolia, Cuba, Vietnamul de Nord, China, s.a.?

  • Nu distrugerea rusiei ci a bolșevismului criminal și asupritor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`