Prima pagină » Local » Serele Serviciilor Publice sunt pline cu florile care urmează să fie plantate în primăvara anului viitor

Serele Serviciilor Publice sunt pline cu florile care urmează să fie plantate în primăvara anului viitor

18 nov. 2021, 02:00,
George Popa în Local

Serviciile Publice Iași își pregătesc florile pentru primăvara anului viitor. În prezent, în serele din zona CUG, mai exact de la baza Tudor Neculai, se pot găsi mușcate, lalele și primule. Serele pe timpul iernii funcționează la capacitate redusă, nu la potențial maxim. Tot în sere se face și producție de rășinoase pentru pepinieră. Materialul săditor pentru aceste rășinoase se dezvoltă acum în sere ca să fie într-un mediu protejat și astfel să crească și randamentul

În prag de sărbători, angajații Serviciilor Publice pregătesc, pe lângă brazii pentru Crăciun, florile care urmează să fie plantate în primăvara anului viitor. Serele din zona CUG funcționează pe timp de iarnă la capacitate redusă.

„Acum, în sere sunt florile care urmează să fie plantate primăvara viitoare: mușcate, lalele și primule. Serele funcționează pe tot timpul anului, însă pe timpul iernii acestea nu funcționează la capacitate integrală. Tot în sere o să facem și producție de rășinoase pentru pepinieră. Înainte, materialul săditor pentru pepinieră se făcea în niște răsadnițe, acum îl facem în seră, ca sa fie atmosferă protejată și astfel să creștem și randamentul”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul general al Serviciilor Publice din Iași.

Tot la serele din acea zonă se pregătesc și brazii care urmează să înfrumusețeze orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Primăria Iași a achiziționat anul acesta 700 de brazi pentru oraș.

Care este vedeta din serele Serviciilor Publice

Acum, în sere își fac loc și florile tipice pentru această perioadă a anului. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă au apărut în sere și crăciunițele, care sunt și vedetele acestui sezon.

„Vedetele serei, la ora actuală, sunt cu siguranță crăciunițele. Avem o varietate de 5 soiuri de crăciunițe, avem și crăciuniță cu frunze galbene. Crăciunița este o plantă care are florile roșii iar florescența este dată de cromatica frunzelor din capete. Sunt diferite forme de frunze: frunze crețe, cu suprafața frunzei poligonală sau cu frunze galbene. Avem aproximativ 3.000 de bucăți acum în seră”, a adăugat Laurențiu Ivan.

Crăciunițele nu sunt destinate plantării în spațiile publice, acestea sunt folosite pentru amenajări interioare. Serviciile Publice din Iași oferă spre vânzare astfel de exemplare.

La sera firmei de întreținere a spațiilor verzi lucrează 17 angajați

Servicii Publice Iași are 17 angajați care se ocupă zilnic de florile din seră. Plantele au nevoie de o îngrijire specială, iar pentru a spori recolta de flori, societatea din subordinea municipalității ieșene a instalat mai multe echipamente în pepiniera aflată la baza Tudor Neculai, din zona CUG. Plantele sunt udate printr-un sistem de tip inundare sau cu ajutorul unor irigatoare speciale. Florile din seră sunt pregătite pentru a fi plantate în primăvara anului viitor. Doritorii pot cumpăra acum de la seră flori de sezon, cum ar fi crăciunițele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`