Prima pagină » National » Şerban Bubenek, despre necesitatea unui corp al specialiștilor în spitale: „Nu putem continua aşa”

Şerban Bubenek, despre necesitatea unui corp al specialiștilor în spitale: „Nu putem continua aşa”

01 feb. 2021, 21:45,
Bianca Rebegea în National

Luni, 1 februarie, Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, a vorbit despre necesitatea unui corp al specialiștilor în spitale.

Acesta militează pentru înființarea  unei direcţii de infrastructură tehnică formată din specialişti din mai multe domenii, care să controleze lucrările efectuate în spitale.

„Trebuie să avem un corp al specialiştilor, o direcţie de infrastructură tehnică populată cu ingineri din diverse specialităţi, cu arhitecţi, cu specialişti în electricitate, cu specialişti în climatizare şi ventilaţie şi aşa mai departe. În felul acesta, dacă ar exista un astfel de corp care dincolo de faptul că împreună cu noi ar putea să meargă mai departe şi să elaboreze un set de măsuri imediat în două săptămâni… Dânşii după aceea ar trebui să consulte în fiecare zi tot ce apare nou ca norme şi să le transpună în legislaţie şi să fie capabili să vină să controleze în spitale după ce o lucrare este aprobată şi plătită că este bine făcută.

Lucrul acesta probabil că ne-ar scuti de foarte multe discuţii dacă lucrările au fost bine sau nu făcute, dacă lucrările respectă standarde sau nu”, a afirmat medicul, potrivit Agerpres.

Şerban Bubenek, despre necesitatea unui corp al specialiștilor în spitale

De asemenea, el consideră că trebuie „îmbunătăţite” schemele de personal. „Nu putem continua aşa, pentru că nu avem nicio şansă”, a mai adăugat Șerban Bubenek.

Acesta a anunțat că mâine, 2 februarie, se va adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu trei memorii: unul referitor la modificarea ordinului în vigoare privind terapia intensivă, altul care priveşte „chestiuni” legate de funcţionarea transparentă a secţiilor de terapie intensivă, de finanţarea şi digitalizarea acestora, iar al treilea, care presupune „nişte cereri generale” în legătură cu reforma în sănătate.

Șerban Bubenek, despre vaccinul anti-COVID-19

Profesorul Șerban Bubenek a discutat despre vaccinarea anti-COVID-19. Acesta a rugat românii să nu mai asculte știrile false despre pericolul vaccinurilor, dând exemple dinainte de eliminarea bolilor precum poliomielita.

„E bine ca atunci când chemați pe cineva (n.r., în emisiune) să fiți siguri că oamenii ăia au în spate și reprezintă un punct de vedere al unui om care a scris în viața lui o lucrare, care are niște abilități să analizeze un studiu. Lucrul acesta în țări civilizate nu se întâmplă.

Eu mă uit pe multe canale de știri franțuzești, italienești, englezești și nu am văzut niciodată… chiar dacă sunt antivacciniști, am văzut niște profesori care au ceva în spate. Ai noștri nu există!”, a declarat Șerban Bubenek.

Șerban Bubenek: „Vaccinul a salvat omenirea de pandemii de la variolă, difterie, poliomielită“

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a menționat că avea colegi în clasele primare care-și târau o mână, un picior pentru că nu fuseseră vaccinați de poliomielită. Tocmai din acaestă cauză, medicul le cere românilor să treacă prin filtrul gândirii informațiile și să înțeleagă că vaccinul a salvat omenirea de pandemii de la variolă, difterie sau poliomielită.

„Opiniile acestor oameni sunt la fel de valabile ca opiniile mele de acum despre energetică sau despre mecanica cuantică. Îndemnul meu este să treacă prin filtrul gândirii lor și să înțeleagă că vaccinul a salvat omenirea de pandemii de la variolă, difterie, poliomielită, că generația mea a avut colegi în clasele primare care-și târau o mână, un picior pentru că nu fuseseră vaccinați de poliomielită și care, până când am terminat liceul, se uitau triști de pe bancă la orele de sport pentru că nu puteau nici măcar să arunce cu o minge la coșul de baschet. Lucrurile astea nu trebuie să mai fie”, a menționat Șerban Bubenek.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`