Prima pagină » Sanatate » Septicemie simptome. Care este reacția organismului la infecție?

Septicemie simptome. Care este reacția organismului la infecție?

08 mart. 2023, 14:50,
BZI.ro, în Sanatate

Afecțiunea septicemie se face simțită prin manifestarea mai multor simptome. Aceasta este o afecțiune care poate pune viața în pericol, cauzată de reacția organismului la o infecție. În mod normal, organismul eliberează substanțe chimice în sânge pentru a lupta împotriva infecției. Sepsisul apare atunci când răspunsul organismului la aceste substanțe chimice este perturbat, provocând modificări care pot afecta funcția multor organe.

Dacă sepsisul ajunge în șoc septic, tensiunea arterială scade dramatic. Acest lucru poate duce la deces. Sepsisul este cauzat de infecții și se poate întâmpla oricui. Sepsisul este cel mai frecvent și cel mai periculos pentru persoanele în vârstă, femeile însărcinate și copii cu vârsta sub 1 an. Boala este periculoasă pentru persoanele cu boli cronice, cum ar fi diabetul, boli de rinichi, boli pulmonare sau cancer și pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit. În stadiile incipiente, sepsisul este tratat cu antibiotice și un număr mare de perfuzii pentru a îmbunătăți șansele de supraviețuire. Medicii efectuează adesea mai multe teste pentru a încerca să identifice infecția de bază.

Septicemie simptome. Care sunt semnele provocate de boală?

Pentru a fi diagnosticat cu sepsis trebuie să aveți o infecție probabilă sau confirmată și toate semnele caracteristice bolii. Printre acestea se numără o schimbare a stării mentale. Prima cifră (cea mai mare) de pe citirea tensiunii arteriale, numită și tensiune arterială sistolică, este mai mică sau egală cu 100 milimetri de mercur

Ritmul respirației este mai mare sau egal cu 22 de respirații pe minut. Sepsisul poate evolua spre șoc septic atunci când apar anumite modificări în sistemul circulator și în celulele organismului care perturbă livrarea de oxigen și alte substanțe către țesuturi. Șocul septic este mai probabil să provoace moartea decât sepsisul. Pentru a fi diagnosticat cu șoc septic trebuie să aveți o infecție probabilă sau confirmată și ambii factori de mai jos.

Adică, nevoia de medicație pentru a menține o tensiune arterială peste sau egală cu 65 milimetri din coloana de mercur. Niveluri ridicate de acid lactic în sânge. Prezența unei cantități prea mari de acid lactic în sânge înseamnă că celulele dvs. nu folosesc oxigenul în mod corespunzător.

Când trebuie să consultați un medic? Ce categorie de persoane riscă să se îmbolnăvească de această afecțiune

Septicemia este cel mai frecvent diagnosticată la persoanele care sunt spitalizate sau care au fost spitalizate recent. Persoanele internate la terapie intensivă sunt deosebit de vulnerabile la dezvoltarea de infecții care pot duce la sepsis. Dacă dezvoltați semne și simptome de sepsis după o intervenție chirurgicală sau spitalizare, solicitați imediat ajutor medical.

Deși orice tip de infecție, precum bacteriană, virală sau fungică, poate duce la septicemie, cele mai probabile opțiuni sunt pneumonie, infecție a sistemului digestiv, care afectează stomacul și colonul. De asemenea, infecție a rinichilor, a vezicii urinare și a altor părți ale sistemului urinar.

De cele mai multe ori, infecția septicemie provoacă simptome la multe persoane care suferă o boală a sângelui. Sepsisul și șocul septic sunt mai frecvente pe persoanele foarte tinere. La o vârstă foarte înaintată și la cele cu un sistem imunitar slăbit. De asemenea, afecțiunea este identificată în timpul manifestării diabetului sau cirozei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *