Prima pagină » Sanatate » Senzație de nod în gât: Ce ascunde acest disconfort și cum scapi de el

Senzație de nod în gât: Ce ascunde acest disconfort și cum scapi de el

29 nov. 2021, 11:42,
în Sanatate

Senzația de nod în gât este un disconfort provocat de refluxul gastroesofagian, amigdalita, sinuzită sau nodulii tiroidieni. Această senzație este foarte deranjantă, producând o stare de anxietate. Specialiștii spun că persoanele care simt acest disconfort au senzația că se sufocă.

Senzația de nod în gât este denumită de medici drept senzația de globus. Aceștia spun că acest disconfort are tendința de a apărea și dispărea. Conform specialiștilor, nodul în gât nu afectează mâncatul și băutul, neprovocând dificultăți la înghițire.

femeie care se tine de gat si sufera de un disconfort

Senzația de nod în gât este denumită de medici drept senzația de globus

Senzație de nod în gât și lipsă de aer: Din ce cauză aceasta apare

Senzația de globus este un simptom frecvent întâlnit atât la femei, cât și la bărbați. Cel mai des sunt afectați oamenii de vârstă mijlocie. Acest disconfort este cauzat de boala de reflux gastroesofagian. Iritarea faringelui cu acid gastric provoacă spasm muscular, declanșând senzația de corp străin blocat în gât. O persoană care suferă de reflux gastroesofagian va simți simptome precum arsuri la stomac și nod în gât.

Persoanele se confruntă cu această senzație în situațiile tensionate, în care trec printr-un stres maxim. În cazul în care simți această senzație dar nu treci printr-o perioadă dificilă este cazul să consulți un medic. Un astfel de disconfort poate fi cauzat atât de stres, cât și de o laringită sau o răceală.

Senzația de nod în gât poate fi însoțită de manifestări îngrijorătoare, precum pierderea inexplicabilă în greutate, dificultăți la respirație, febră, dificultăți la înghițire și durere faringiană.

femeie care se tine de gat din cauza disconfortului

Persoanele se confruntă cu această senzație în situațiile tensionate

Cum scapi de senzația de nod în gât: Forme de tratament

Senzația de nod în gât nu are un tratament medicamentos sau naturist specific. Este bine să știi că această senzație poate semnala o afecțiune sau probleme asociate cu senzația de globus.

Există cazuri în care acest disconfort este cauzat de o tensiune muscular. În astfel de situații, specialiștii recomandă un medic specializat în terapia musculară. Acesta te poate ajuta să înveți diferite tehnici de relaxare a mușchilor gâtului, astfel încât să scapi de aceste disconfort.

O terapie psihologica te poate scăpa de senzația de nod în gât. De cele mai multe ori, acest disconfort apare și din cauza anxietății, depresiei, doliului sau alte traume psihologice. În cazul în care treci printr-o perioadă stresantă este bine să mergi pentru consiliere la un psiholog. Acesta îți poate recomanda un tratament complementar pentru a reuși să-ți controlezi mai bine emoțiile.

femeie care se tine de gat din cauza unui disconfort

Există cazuri în care acest disconfort este cauzat de o tensiune muscular

Medicamentele pentru refluxul gastroesofagian te pot ajuta să scapi de senzația de nod în gât.

Pentru e preveni senzația de globus trebuie să fii atent la procesele care se petrec la nivelul gâtului și mușchilor. De asemenea este recomandat consumul de apă, hidratarea corespunzătoare fiind foarte bună pentru îndepărtarea sau prevenirea senzației de nod în gât.

Pentru a preveni această senzație este bine să renunți la fumat și să-ți odihnești vocea atunci când ești bolnav. Dacă simți că ești răcit sau suferi de o viroză este bine să vorbești cât mai puțini. Astfel, mușchii de la nivelul gâtului se vor putea odihni și recupera. De asemenea, pentru a scăpa de senzația de nod în gât este bine să eviți țipatul sau vorbitul foarte tare, astfel, reușind să reduci din stresul depus asupra corzilor vocale și a mușchilor gâtului.

medic care verifica gatul unei femei

Senzația de nod în gât nu are un tratament medicamentos sau naturist specific

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *