Prima pagină » Sanatate » Senzație de ceva în gât: Când apare și cum poți scăpa de acest disconfort

Senzație de ceva în gât: Când apare și cum poți scăpa de acest disconfort

02 dec. 2021, 11:42,
în Sanatate

De multe ori se întâmplă să ai senzația de ceva în gât chiar dacă nu este nimic acolo. Acest disconfort apare de obicei în spatele limbii fiind însoțită de dificultăți la înghițire, salivație și răgușeală din cauza tentativelor continue de tuse.

Acest sentiment că există ceva inutil în gât provoacă durere și pierderea poftei de mâncare, cauzând chiar și o senzație extrem de neplăcută în partea superioară a pieptului. De cele mai multe ori, acest disconfort apare din cauza produselor alimentare, refluxului gastroesofagian, amigdalită sau este provocată de stres și anxietate.

grafica femeie care se tine de gat

Conform specialiștilor este bine să mănânci mai des și în porții mai mici

Senzație de ceva în gât: Cum scapi de acest disconfort

În situațiile în care alimentele se blochează în gât este bine să bei multă apă. De obicei, această senzație apare dacă în laringe sunt blocate oase de pește sau alte alimente care pot fi eliminate dacă bei apă. În cazurile mai grave este importat să consulți un medic pentru a scăpa de disconfortul din gât.

În cazurile în care disconfortul este cauzat de o infecție trebuie să tratați boala de bază. Din moment ce identifici boala de bază și o vindeci, va trece și senzația neplăcută din gât. La fel e și în cazul alergiilor, tratamentul ar trebui să vizeze afecțiunea de bază. Astăzi, există diverse metode pentru combaterea alergiilor sezoniere și alimentare.

femeie care se tine de gat din cauza durerilor

În cazurile în care disconfortul este cauzat de o infecție trebuie să tratați boala de bază

Dacă cauza disconfortului la nivelul laringelui este psihologică trebuie să consulți un psiholog. Uneori dificultatea de înghițire este singurul răspuns la o situație stresantă. Pentru a depăși această senzație poți să faci gimnastică respiratorie și psihoterapie.

De asemenea, uleiul de lavandă este un agent de calmare recomandat de către specialiști. Astfel, poți inspira mirosul direct din sticlă sau să faci o baie fierbinte cu zece picături de ulei de lavandă. Apa caldă va oferi un efect suplimentar de calmare.

În cazul bolii de reflux gastroesofagian, medicii spun că alcoolul, fumatul, sarcina și excesul de greutate afectează starea de sănătate. Conform specialiștilor este bine să mănânci mai des și în porții mai mici, de asemenea, să eviți să iei o poziție orizontală timp de trei ori după ce mănânci.

femeie care se tine de gat

Dacă cauza disconfortului la nivelul laringelui este psihologică trebuie să consulți un psiholog

Cum să previi disconfortul din gât: Sfaturi și trucuri din partea specialiștilor

Pentru a preveni blocarea hranei în gât, nutriționiștii spun că este bine să mestecați mai mult mâncarea. De asemenea, importantă este și poziția corpului în timpul procesului, astfel trebuie să păstrezi spatele drept în timp ce mănânci.

Persoanele care suferă de alergii, pentru a reuși să scape de senzația de ceva blocat în gât, trebuie să evite alergenii și să utilizeze medicamente pentru combaterea acestora. Medicii spun că este foarte important să-ți monitorizezi sănătatea. Astfel, dacă simți adesea senzații neplăcute la nivelul laringelui este necesar să consulți un medic pentru verificare.

Un remediu naturist pentru a scăpa de senzația de ceva în gât este mierea de albine. Astfel, pentru a reuși să scapi de acest disconfort poți să înghiți o lingură de miere. O altă metodă pentru a elimina obiectul blocat este tusea. Tușind poți să expulzezi particulele care sunt blocate în gât.

medic care verifica gatul unei femei

Acest sentiment că există ceva inutil în gât provoacă durere și pierderea poftei de mâncare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *