Prima pagină » Sanatate » Senzație de arsură pe picior: Tratament medicamentos și naturist pentru a scăpa de acest disconfort

Senzație de arsură pe picior: Tratament medicamentos și naturist pentru a scăpa de acest disconfort

03 dec. 2021, 10:25,
BZI.ro, în Sanatate

Senzație de arsură pe picior este întâlnită frecvent la persoanele în vârstă. De cele mai multe ori, acest disconfort se întâlnește la diabetici care resimt această afecțiune sub forma unei arsuri a picioarelor și o pierdere a simțului tactil în tălpi.

Există multe cauze care provoacă senzația de arsură pe picior, alcoolul fiind una dintre principalele motive. De asemenea, disfuncția glandei tiroide și restricțiile gastrice duc la apariția acestui disconfort. Schimbările neurologice sau unele infecții precum leishmanioza la fel cauzează acest simptom.

femeie care se tine de picioarele sale

Medicii recomandă atât medicamentele cât și remediile naturiste pentru tratarea senzației de arsură la nivelul picioarelor

Senzație de arsură pe picior: Simptomul care indică o deteriorare a nervilor

Senzația de arsură pe picior este unul dintre primele semne ale diabetului. În cazul în care pacientul simte o senzație că picioarele îi sunt înțepate de mii de ace, cu siguranță merge vorba de o deteriorare a nervilor. Pentru a diagnostica afecțiunea care provoacă acest disconfort este necesară efectuarea unui  examen neurologic complet.

Este important de știut că anumite medicamente trebuie evitate atunci când simți senzația de arsuri a picioarelor, precum neurolepticele, estrogenii sau depresivele care pot agrava simptomele. De asemenea, carența de fier, acidul folic sau afecțiunile pulmonare cronice pot determina această senzație neplăcută.

Studiile au arătat că aproximativ 10% din populația generală suferă de această senzație, fiind mai des manifestată în rândul femeilor. De asemenea, probabilitatea de a simți acest disconfort crește odată cu vârsta, fiind observată mai des la persoanele de 50 – 60 de ani.

persoana care se tine de piciorul sau

Senzația de arsură pe picior este întâlnită frecvent la persoanele în vârstă

Tratament medicamentos și naturist pentru arsuri la nivelul picioarelor

Medicii recomandă atât medicamentele cât și remediile naturiste pentru tratarea senzației de arsură la nivelul picioarelor. Printre cele mai eficiente pastile și medicamente prescrise de specialiști se numără preparate precum analgezice, antiinflamatoare, anticoagulante și, foarte important, tratamentul bolii de bază.

Pentru a scăpa de acest disconfort folosind remedii naturiste este bine să știi că acupunctura sau masajul terapeutic și de relaxare sunt metode foarte eficiente pentru a trata senzația de arsură a picioarelor. De asemenea, electroacupunctura sau reflexoterapia sunt două proceduri recomandate de medicii specialiști.

În cazul în care ai vrea să calmezi această senzație cu ajutorul unui amestec de plante, poți să pregătești o infuzie din ghimpe, fructe de măceș și arnică. Pentru a pregăti amestecul trebuie să pui o linguriță de amestec la 250 ml de apă clocotită. Ulterior, lași la infuzat 7-8 minute. Pentru a obține efectul dorit trebuie să consumi minim 3 căni pe zi, după mese, pentru o perioadă îndelungată.

medic care maseaza piciorul unei persoane

Masajul terapeutic și de relaxare sunt metode foarte eficiente pentru a trata senzația de arsură a picioarelor

Tratezi senzația de arsură din picioare cu ajutorul oțetului de cidru de mere

Acizii prezenți în oțetul de cidru de mere echilibrează foarte bine nivelul de PH din organism. Aceștia calmează rapid senzația de arsură resimțită la nivelul picioarelor. Astfel, pentru a folosi oțetul de cidru de mere pentru tratarea senzației de arsură a picioarelor trebuie să pui într-un pahar de 250 de ml de apă călduță două linguri de oțet. Ulterior, substanța obținută trebuie băută imediat.

De asemenea, un alt remediu care te poate scăpa rapid de senzația de arsură pe picior este baia cu apă caldă în care pui 2 linguri de oțet de cidru de mere și 2 linguri de sare de mare. Pentru a obține efectul dorit trebuie să ții pentru 20 de minute tălpile în soluția obținută.

picioarele unei persoane intr-un recipient cu apa

Medicii recomandă atât medicamentele cât și remediile naturiste pentru tratarea senzației de arsură la nivelul picioarelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024