Prima pagină » Local » Sentință istorică, la Iași! O femeie susține că a fost executată silit în mod nelegal! Magistrații au constatat că ratele fuseseră plătite integral! (Exclusiv)
Sentință istorică, la Iași! O femeie susține că a fost executată silit în mod nelegal! Magistrații au constatat că ratele fuseseră plătite integral! (Exclusiv)

Sentință istorică, la Iași! O femeie susține că a fost executată silit în mod nelegal! Magistrații au constatat că ratele fuseseră plătite integral! (Exclusiv)

05 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie care a susținut că a fost executată silit în mod nelegal a câștigat procesul. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea femeii, considerând că ratele au fost achitate în mod integral. Judecătorii au considerat că femeia are dreptate, în cadrul litigiului său cu CAR Săvinești

Sentință istorică, la Iași! Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent acțiunea formulată de către Elena Petriman.

„Instanța admite contestația promovată de contestatoarea Elena Petriman, în contradictoriu cu intimații C.A.R. C.F.S. Săvinești și T.M. Desființează încheierea de încuviințare a executării silite și toate actele de executare, cu privire la contestatoarea Elena Petriman”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul femeii cu CAR Săvinești a început pe 28 octombrie 2019. Atunci, ieșeanca le-a solicitat magistraților să constate perimarea executării silite.

Elena Petriman a susținut că executarea silită împotriva ei a fost demarată în mod abuziv

Elena Petriman a subliniat în cererea adresată instanței de judecată că solicită anularea încheierii și, implicit, anularea întregii executări silite. Aceasta a invocat excepția perimării, având în vedere că, în perioada 13 decembrie 2018 – 4 octombrie 2019, nu au fost întocmite acte de executare.

„Am semnat un contract de împrumut în 2016, în calitate de girant. Am achitat ratele până s-a ajuns la zi și, cu toate acestea, a fost demarată executarea silită”, a afirmat ieșeanca în fața judecătorilor ieșeni.

Mai mult, femeia a depus la dosar și copii certificate după acte din dosarul de executare.

Ce au spus cei de la CAR Săvinești

La rândul lor, reprezentanții CAR Săvinești au depus întâmpinare la dosar. Aceștia au invocat excepția de netimbrare, precum și excepția tardivității, având în vedere că ar fi fost depășit termenul de 15 zile, prevăzut de legislație pentru contestații.

„Debitoarea contestatoare nu a indicat care anume act nu l-am îndeplinit în perioada respectivă. Executarea silită se face în baza unui contract de împrumut, care este titlu executoriu”, au spus cei de la CAR Săvinești.

Pe de altă parte, femeia a depus la dosar dovada că a achitat taxa de timbru pusă în vedere și a cerut respingerea excepției de netimbrare, având în vedere că primul act de executare ce i-a fost comunicat datează din 4 octombrie 2019 și este înștiințarea de poprire.

„În dosarul de executare, pe 5 decembrie 2018, creditorul a comunicat adresa nr. 360, prin care a solicitat sistarea executării silite față de contestatoare și în termen de 6 luni de la adresa respectivă, creditorul nu a solicitat executarea mea. Prin cererea conexă înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași pe 30 octombrie 2019, eu am formulat, în contradictoriu cu intimata CAR Săvinești, o contestație împotriva executării silite pornite în dosarul respectiv, solicitând desființarea titlului executoriu și a tuturor actelor de executare”, a mai afirmat Elena Petriman.

Ieșeanca: „Ratele au fost plătite!”

Femeia a relatat că debitorul principal, T.M., s-a îmbolnăvit, iar, la un moment dat, ea a mers la Agenția Iași a CAR Săvinești, pentru a efectua plățile din bugetul său, însă toate sumele achitate erau înscrise la dobânzi.

„Am efectuat plăți până în luna noiembrie 2018. În ziua în care am efectuat ultima plată, dosarul a fost prezentat la executor. Nu mi s-a comunicat un exemplar al contractului – titlul executoriu, motiv pentru care am și invocat nulitatea executării silite. Mai mult, în contract nu este precizat sediul Agenției din Iași și nici contul bancar în care trebuie efectuată plata. De asemenea, suma pentru care a fost începută executarea silită nu corespunde cu realitatea. Titlul executoriu reprezentat de contractul de credit cuprinde mai multe nereguli și nu au fost respectate clauzele contractuale, eu nefiind notificată cu privire la declanșarea executării silite”, a concluzionat Elena Petriman.

Judecătorii ieșeni i-au dat dreptate femeii. Astfel, magistrații au admis cererea formulată de ieșeancă. Asta, în ciuda faptului că reprezentanții CAR Săvinești au solicitat respingerea contestației formulată de Elena Petriman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 ianuarie 2025
20 ianuarie 2025