Prima pagină » Actualitate » Sentinţa în dosarul Caracal! Gheorghe Dincă judecat pentru mai multe capete de acuzare

Sentinţa în dosarul Caracal! Gheorghe Dincă judecat pentru mai multe capete de acuzare

23 sept. 2022, 11:44,
în National

Astăzi, 23 septembrie 2022, Gheorghe Dincă va afla sentinţa în dosarul Caracal. Magistraţii Tribunalului Olt se vor pronunţa în cazul dispariţiei Alexandrei Maceșanu şi a Luizei Melencu.

Vă aducem aminte că judecătorii au amânat de două ori sentinţa pentru „monstrul” din Caracal.

Magistraţii vor da vineri sentinţa în dosarul Caracal

Gheorghe Dincă, judecat pentru trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, îşi va afla astăzi sentinţa.

La ultimul termen, care a avut loc în data de 16 iunie, Gheorghe Dincă a cerut cu vehemenţă să fie achitat pentru dublul omor, după ce a susţinut în faţa judecătorilor că Luiza și Alexandra nu au fost ucise. Violatorul a menţionat că nu sunt probe care să arate că el le-a ucis pe cele două fete şi le-a cerut magistraţilor să fie condamnat „pentru orice altă infracţiune, mai puţin pentru omor”.

De asemenea, avocatul apărării şi procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir au cerut ca individul să fie condamnat la nu mai puţin de 30 de ani de închisoare, maximumul pe care l-ar putea primi, având în vedere că a împlinit vârsta de 69 de ani în luna mai a acestui an.

În aceeaşi ordine de idei, cel care a solicitat achitarea lui Gheorghe Dincă a fost însă avocatul familiei Măceşanu, care a ţinut să adauge în faţa instanţei că nu este convins de probele din dosar că „în acel butoi au fost arse cadavrele”. Acesta speră că, dacă Dincă nu va fi condamnat pentru omor, certificatul de deces al Alexandrei Măceşanu va fi anulat, iar căutările fetei vor fi reluate.

Important de precizat este faptul că tot vineri îşi aşteaptă pedeapsă şi Ştefan Risipiţeanu, prieten şi complice al lui Gheorghe Dincă, acesta fiind judecat doar pentru săvârşirea infracţiunii de viol. În cazul său, procurorii au cerut o pedeapsă de doar 12 ani de închisoare.

Motivul pentru care s-a amânat sentinţa de două ori

Rechizitoriul prin care Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, vecinul său, au fost trimişi în judecată a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe data de 15 ianuarie 2020, iar audierile din dosar s-au încheiat în urmă cu doar câteva luni.

Ultimul termen al procesului a avut loc la 16 iunie 2022, când procurorul, avocaţii şi inculpaţii au dialogat pentru ultima oară în sala de judecată. Apoi, magistraţii au amânat de două ori sentinţa în dosar.

Prima dată, la 12 august 2022, „pentru a asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată”, judecătoarea Diana Cotoi fiind la acea dată în imposibilitatea de a se prezenta.

La următorul termen, pe 9 septembrie, pe portalul instanţelor de judecată s-a anunţat o altă amânare, motivul fiind acelaşi: „respectarea principiului continuităţii completului de judecată”.

Chiar dacă vineri vor ajunge la o concluzie, decizia Tribunalului Olt nu este una definitivă, iar familiile celor două victime au anunţat deja că vor depune apel.

Vă aducem aminte că au trecut trei ani de la dispariţia celor două adolescente din Caracal. Alexandra Măceşanu a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au așteptat până dimineața ca să intre în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă. Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019.

Astfel, astăzi, 23 septembrie 2022, magistrații vor da sentința finală în dosarul Caracal, iar Gheorghe Dincă ar putea primi 30 de ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *